Zelma, Rajmund

Jótékonysági akció a Nemzeti Táncszínházban

2011.11.18. 08:37

Programkereső

December 1-jén ünnepli 10. születésnapját a Nemzeti Táncszínház. Az eseményt a teátrum nem csupán saját körben ünnepli, megajándékozza a közönségét, a kultúrát kedvelőket is. A teátrum a hónap elején a tízes szám bűvöletében él majd: elsején tíznapos ingyenes programsorozatot, és tíz szervezet részére szóló adománygyűjtést indítanak.

2001. december 1-jén nyitotta meg kapuit a Nemzeti Táncszínház a Budai Várban, az egykori Várszínház épületében. A színház az évek folyamán a magyar táncművészet fellegvárává nőtte ki magát, ahol a néptánctól kezdve, a baletten és a társastáncokon át, a modernig mindent megtalálnak a táncművészet szerelmesei. Az egy évtizedes évfordulót szeretnék, ha a színházzal ünnepelné a közönség is, hiszen nélkülük ez a tíz év nem telhetett volna el. December elsején az intézményben tíz napon át tartó ingyenes programsorozatot indítanak, amelyek - egy kivételével - mindenki számára nyilvánosak. A programban szerepel pódiumbeszélgetés Marozsán Erikával és Bozsik Yvette-tel, tánctanítás tíz tánctanárral tíz különböző stílusban, olyan művészek vezetésével, mint Zsuráfszky Zoltán, a Honvéd Táncszínház művészeti vezetője, Román Sándor, az ExperiDance vezetője, Somi Panni, valamint Finta Gábor, a Szegedi Kortárs Balett tagja.

Marozsán Erika - Bál, avagy a táncos mulatság - Bozsik Yvette Társulat
Marozsán Erika - Bál, avagy a táncos mulatság - Bozsik Yvette Társulat

A tíz nap programja alatt bárki megtalálhatja a kedvére valót, hiszen lesz családi nap kreatív foglalkozással, táncfotó-kiállítás, kulisszajárás betekintéssel a Szegedi Kortárs Balett új előadásának előkészületeibe, képzőművészeti kiállítás és táncfilmvetítés is, amelyen természetesen tíz alkotás lesz látható. December 5-én a program zártkörű lesz: ekkor hátrányos helyzetű gyerekek érkeznek a színházba előadást nézni. A kicsiket az igazi lappföldi Mikulás is meglátogatja. 

A Nemzeti Táncszínház az örömét szeretné megosztani azokkal is, akiknek segítségre van szükségük: december 1-jén tíznapos jótékonysági adománygyűjtést indítanak tízkülönböző szervezet számára. Az alapítványok, intézmények között van gyerekkórház, anyaotthon, hajléktalanokat segítő szervezet, állatmenhely is. Az adományokat a Nemzeti Táncszínház épületében lehet leadni december 10-én estig.