Ágnes

Premier: Bosszúállók

2011.11.21. 17:03

Programkereső

A Szegedi Nemzeti Színházban a három egyfelvonásos műből álló Bosszúállók című estet Juronics Tamás Kossuth-díjas művész és Pedro Goucha Gomes portugál koreográfus rendezte. A budapesti premier 2011. december 10-én 19 órától lesz a Nemzeti Táncszínházban.

Görög drámák hősnőinek történetei inspirálták a két alkotót a Szegedi Kortárs Balett legújabb estjének témaválasztásában. Szophoklész és Euripidész műveinek karakterei kerülnek a táncszínpadra Pedro Goucha Gomes portugál koreográfus, az Nederlands Dans Theater egykori táncosának és Juronics Tamás, a társulat művészeti vezetőjének koreográfiáiban. Élektra, Médeia, és a Trakhiszi nők főhőse, Déianeira tetteinek és sorsának mozgatója, a bosszú. A bennük kialakuló lelki folyamatok, valamint motivációik válnak a darabok központi témájává, mely egyben kiváló lehetőség a táncosoknak az izgalmas karakterek megformálására.

Szegedi Kortárs Balett: Bosszúállók
Szegedi Kortárs Balett: Bosszúállók

2011. november 25. 19:00 - Szegedi Nemzeti Színház Kisszínháza

Bosszúállók - Élektra, Médeia, Trakhiszi nők

Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója

Táncolják: Czár Gergely, Csetényi Vencel, Fehér Laura, Finta Gábor, Hajszán Kitti, Hortobágyi Brigitta, Horváth M. Gergő, Májer Gábor, Markovics Ágnes, Szarvas Krisztina, Tarnavölgyi Zoltán, Tóth Andrea, Zsadon Flóra

Díszlet-és jelmeztervező: Ieremias Bianca Imelda

Fény: Stadler Ferenc

Zene: Thomas Adès, montázs

Balettigazgató: Pataki András

Koreográfusok: Juronics Tamás és Pedro Goucha Gomes