Gerzson

Dupla táncpremier a Trafóban

2011.11.28. 15:00

Programkereső

Egy táncelőadás az élet szeretetéről, a mozgás öröméről és a vitalitásról. Meg egy másik, amelynek a címe leginkább egy kozmetikum, egy háztartási robotgép, egy gyerekjáték, egy tinimagazin, vagy akár egy pornó weboldal neve lehetne. Egy belga és egy Belgiumban tanuló koreográfus egy-egy rövid darabja, a Whirling és a Kitty 2012 a Trafóban.

Whirling öt táncosa folyamatosan feszegeti fizikai korlátait, önmagukból és egymásból nyert energiájuk állandó megosztásával és újrahasznosításával. A vitalitás, az egyszerűség és a nyers erő olyan élő energiamezőként jelenik meg a színpadon, melynek egyik végpontján a különböző egyéniségek állandóan konfrontálódnak egymással, a másik szélén pedig ott egy csendes, nyugodt, idilli hely, egy menedék, ahol legszívesebben mindenki álomra hajtaná a fejét. Eléonore Valère-Lachky a brüsszeli P.A.R.T.S.-ban végzett, majd a Wim Vandekeybus vezette Ultima Vez társulat tagja volt. Dolgozott Michele Anne de Mey-jel, a nagyközönség élőben láthatta táncolni a Sinfonia Eroica című előadásban a Trafóban. 2009-ben készült el első szólója Lands címmel. Az elmúlt években dolgozott a Ballets C de la B (B) társulatával, Smeds Ensemble-lal (FIN) és Isabella Soupart-rtal (B). Jelenleg a belga Needcompany tagja. A magyar közönség már többször láthatta koreográfiáit a Budapest Tánciskola diákjaival (On Friskin - 2008, Skonifrin - 2009, Time strecher - 2010).

nore Valére-Lachky: Whirling (Trafó)
nore Valére-Lachky: Whirling (Trafó)

A Kitty 2012 zenéje által kreált poszt-apokaliptikus atmoszférában felbukkanó történések helyüket, értelmüket keresik. Ezer jelentés és megoldás merül fel, de KITTY 2012-ben nincs mit megérteni. Molnár Csaba tanulmányait a Budapest Táncművészeti Szakközépiskolában, majd a brüsszeli P.A.R.T.S.-ban végezte. Előadóként korábban dolgozott többek között Gál Eszterrel, Hód Adriennel és Wally Cardona-val. Jelenleg a Compagnia Virgilio Sieni, a BLOOM!, és a HODWORKS együttesekkel dolgozik. Marco Torrice olasz táncművész és alkotó. Tanulmányait a P.A.R.T.S.-ban végezte, jelenleg saját munkái mellett különböző európai kortárstánc együttesekkel működik együtt. Vass Imre független alkotó és táncos, aki számos magyar alkotó mellett a belga Ultima Vezzel is dolgozott. Garai Júlia több hazai koreográfussal dolgozott, a HODWORKS állandó tagja.

Molnár Csaba: KITTY 2012 (Trafó)
Molnár Csaba: KITTY 2012 (Trafó)

Eléonore Valére-Lachky: Whirling, Molnár Csaba: KITTY 2012

2011. november 29., 30. 20:00 - Trafó Kortárs Művészetek Háza

Whirling

Ea.: Jónás Zsuzsa, Mikó Dávid, Varga Csaba, Egyed Bea, Juhász Péter
Kor.: Valére-Lachky
Fény: Molnár Péter

KITTY 2012

Koncepció: Molnár Csaba
Alkotótársak, ea.: Garai Júlia, Molnár Csaba, Marco Torrice, Vass Imre
Hangtervező: Alberto Ruiz Soler
Fény: Dézsi Kata
Kosztüm: Cabas Molinari