Emma

Fidelio Táncest: két Bloom!-koreográfia

2011.12.03. 10:00

Programkereső

A City mellett a Tame Game, a londoni tánckritikusok által ügyes és lebilincselően szokatlannak, koncentráltnak, szellemesnek nevezett koreográfia is látható a decemberi Fidelio Táncesten a MU Színházban.

A Tame Game furfangos koreográfia és a csípős humor egyvelegével járja körbe az emberek arra való olthatatlan hajlamát, hogy beleszóljanak egymás dolgába.  A három táncos pimasz és szertelen világot teremt a színpadon, feszegetik saját maguk és az előadóművészet határait. És ezalatt a közönséget arra bátorítják, hogy mindebben vállaljon velük bűnrészességet.

Bloom!: Tame Game
Bloom!: Tame Game

Ebben a városban mindenki siet; a munkások, a kereskedők, a politikusok, az újságárusok, a munkanélküliek; mindegyik a maga zárójelében, a maga szegletében, a maga árnyékában, lehalkított hanggal. Ha valaki megkérdezi tőled, hogy mennyi az idő, válaszolsz neki? Ha valaki elesik az utcán, felsegíted? Ha valaki elkéri az apród, odaadod neki? Vigyázz, lehet, hogy csapda... A City szókimondó, ironikus és bátor - mozgásba szőtt politikai pamflet. Az előadás a színház és a tánc nyelvén fogalmazza meg a társadalmi diszkrimináció, ez előítéletek, a hatalom, a félelem és a hit kérdéseit a nyüzsgő agyvárosi világban. Az előadás bemutatójára 2010 májusában került sor a budapesti MU Színházban. A bemutató óta az előadás számos nemzetközi fesztiválon szerepelt sikerrel, részt vett a 2011-es Aerowaves Spring Forward Fesztiválon, az isztambuli iDans Fesztiválon elnyerte a Prix Jardin d'Europe díjat. A társulat bemutatta az előadást a DunaPart Kortárs Előadó-művészeti Platformon, valamint elnyerte 2011-ben a magyar kortárstánc-élet legnívósabb kitüntetését.

Bloom!: City - Moreno Solinas, Danyi Viktória, Igor Urzelai, Sebestyén Tímea, Molnár Csaba
Bloom!: City - Moreno Solinas, Danyi Viktória, Igor Urzelai, Sebestyén Tímea, Molnár Csaba

Kérdésünk: Mi a díj neve?

A helyesen válaszolók közül hárman tekinthetik meg partnerükkel a Bloom! két koreográfiáját december 9-én a MU Színházban.