Edina

Lendületben a Nemzeti Táncszínház

2012.02.06. 09:40

Programkereső

Friss gyerekdarabok, új jegyiroda, jótékonysági akciók - hírek a várból.

"A Nemzeti Táncszínház 2012-ben folytatja az elmúlt években megkezdett stratégiát. Továbbra is fontos számunkra a gyermekek és fiatalok művészeti nevelése, illetve az, hogy a magyar profi táncművészeknek fellépési lehetőséget biztosítsunk. Emellett célunk az is, hogy változatos és minőségi programokat kínáljunk" - mondta Török Jolán, a Nemzeti Táncszínház igazgatója.

Ami a szívedet nyomja
Ami a szívedet nyomja

Februárban két produkcióval bővül a gyermekeknek szóló darabok repertoárja: a Budapest Táncszínház előadásában debütál a kisiskolásoknak szóló Pinokkió, a Duna Táncműhely pedig a 11-15 éveseknek készült Ami a szívedet nyomja című műsorát mutatja be. Az előadás az azonos címen megjelent, kortárs svéd gyermekverseket tartalmazó antológia alapján született.

Valentin-napon, február 14-én este a Kulik Johanna nevével fémjelzett új, Tango Latino című latin-amerikai tánc show lesz látható a várban. Ehhez kapcsolódóan a Borbíróság étteremmel közösen alkalmi jegycsomagot jelentetett meg a színház: február 14-re páros jegyek válthatók, amely az előadás mellett két fő részére szóló, háromfogásos vacsoramenüt is tartalmaz. Ugyanilyen alkalmi jegy a március 8-ai nőnapi előadáshoz is készül. 

A decemberi adománygyűjtés sikere után február elsején "Segíts egy tízessel" szlogennel új, tíz héten át tartó jótékonysági akciót indított a Nemzeti Táncszínház.  A teátrum és az UNICEF Magyarország közös akciójában tízforintosokat gyűjtenek az intézményben, a befolyt összegből a szervezet a világ legrosszabb sorban lévő gyermekein segít.

Az előadásokra a jegyek immár három helyen vásárolhatók meg. A várbeli játszóhely mellett a Dalszínház utcában, valamint az újbudai Allee bevásárlóközpontban.