Gertrúd, Patrik

Új szereposztásban a Rómeó és Júlia

2012.02.28. 17:00

Programkereső

Legyen partnerével a Fidelio vendége a Nemzeti Táncszínház március 3-i, Barta Dóra koreografálta előadásán, melyet alkotói beszélgetés követ Kamarás Iván vezetésével!

Rómeó szerepében a március 3-i előadáson már Liebich Rolandot láthatja a közönség, aki a bemutatón Mercutio szerepét táncolta, az ő helyére Kerényi Miklós Dávid, a Magyar Nemzeti Balett címzetes magántáncosa áll be. De nem csupán ettől lesz különleges a március 3-i este. Szombaton az előadás után a teátrum kávézójában alkotói beszélgetés lesz a Rómeó és Júlia kapcsán, melyen Kamarás Iván beszélget az alkotókkal. Az esemény résztvevői: Barta Dóra (koreográfus-rendező), Liebich Roland (Rómeó), Horváth Zita (Júlia), Apáti Bence (Tybalt) és Katonka Zoltán (Capulet).

Rómeó és Júlia - Badora Company
Rómeó és Júlia - Badora Company

Kamarás Iván színművész drámai előadásban játszotta már a címszerepet, a tánc világa pedig nem áll távol tőle, hiszen édesanyja Uhrik Dóra táncművész. Shakespeare műve azért is áll közel Kamarás Ivánhoz, mert Spiró Györggyel sokat elemezték ezt a darabot. A beszélgetésben érintik majd egyebek között azt a kérdéskört, hogy milyen különböző feldolgozásmódjai, nézőpontjai lehetségesek a tragikus szerelmi történetnek, illetve természetesen az is szóba kerül, hogy napjainkban mennyire aktuális ez a téma.

Kérdésünk: A Nemzeti Táncszínház márciusi programjában egy másik Shakespare-mű, az Otello táncos feldolgozása is szerepel. Mely társulat előadásáról van szó?

A március 2. 10 óráig helyesen válaszolók közül ketten tekinthetik meg parnterükkel a március 3-i Rómeó és Júlia című előadást.