Gertrúd, Patrik

Fehér Ferenc és a testvériség

2012.05.03. 13:38

Programkereső

Négy fiú. Egy csapat vagy testvérek? Kiderül a Lábán- és Hevesi Sándor-díjas koreográfus Brothers című előadásából.

Hódítani akarás, földön pattogó fejek, felvillanó meztelenség... Kicsinyes vágyak és próbálkozások, élet-halál harcok semmiért. Pózok. Ki kivel, ki ki ellen, ki kicsoda? Együtt vagy külön-külön. Mi van a méltósággal?

Fehér Ferenc a hazai kortárs táncszcéna egyik legkelendőbb exportcikke, egyben egyik legizgalmasabb karaktere is - hiszen pályája során nem vett részt hagyományos táncművészeti képzésben; egyéni inspirációból és tapasztalatiból merít, összetéveszthetetlen stílusban dolgozik.

Brothers - Fehér Ferenc
Brothers - Fehér Ferenc

Magyarországon azon kevesek egyike, akinek kortárs táncszínházi fellépései kilencven százalékban külföldi színpadokon jönnek létre - idén tavasszal többek között New York, Korea, Csehország és Portugália várja őt és táncosait.
Számos hazai és külföldi díjban, elismerésben részesült: 2011-ben Tao Te című produkciójáért megkapta a 2010-es esztendő legkiemelkedőbb táncelődásának és koreográfusának járó Lábán Rudolf-díjat, melynek folyományaként 2012 májusában a Trafóban mutatja be vadonatúj előadását. 2012 tavaszán pedig Hevesi Sándor-díjban részesült.