György

Nézze a Bolsojt az Urániában! - rapid játék

2012.06.15. 08:56

Programkereső

Legyen a Fidelio vendége a moszkvai Bolsoj Balett Tiszta vízű patak című előadásának közvetítésén az Urániában!

A komolyzenei közvetítések egyre népszerűbbek hazánkban, nyáron azonban kisebb a választék a hazai filmszínházak kínálatában. Idén viszont nem lehet ok a panaszra: az Uránia Nemzeti Filmszínházban nyári válogatás keretében  műsorra tűzik a világhírű Bolsoj balett előadásait, míg az operabarátokat az elmúlt évek legsikeresebb Metropolitan operaközvetítésekből összeállított sorozat várja. Ősztől pedig a teljes 2012/13-as MET és Bolsoj évad látható a patinás fővárosi filmszínházban.

Az felújított Bolsoj épülete
Az felújított Bolsoj épülete

Bár korábban már többször szerepelt balett vetítés különböző filmszínházak műsorán, most először látható hazánkban a világ egyik legnevesebb intézményének, a Moszkvai Nagyszínháznak, vagy ismertebb nevén Bolsoj Tyeatr-nek egy teljes évadja. Az előadásokat a MET vetítésekhez hasonlóan a legmodernebb videótechnológiával és briliáns operatőri munkával, élőben rögzítik. Az Uránia Dísztermében úgy érezheti magát a néző, mintha a Bolsoj legjobb páholyából nézné az előadásokat. Az ősszel kezdődő új évad előtt, a nyári hónapok során a korábbi évek népszerű   előadásaiból álló vetítéssorozat várja a balett szerelmeseit. Júniusban 17-én Sosztakovics A tiszta vizű patak című művéből készült előadással kezdődik a sorozat, ezt követi júliusban Csajkovszkij klasszikusa, a Csipkerózsika. Augusztusban Adolphe Adam A kalózhajó (Le Corsair) c. műve tekinthető meg, végül Glazunov Raymonda című balettje zárja a nyári válogatást. 

A bajadér - moszkvai Bolsoj Balett
A bajadér - moszkvai Bolsoj Balett

Kérdésünk: Mikor nyitotta meg kapuit a teljesen felújított Bolsoj Színház?

A június 16-án 22 óráig helyesen válaszolók közül ketten lehetnek partnerükkel a Fidelio vendégei a június 17-i A tiszta vizű patak című előadáson az Urániában.