Béla

Amerikai csapat a SÍN-ben

2012.07.01. 08:50

Programkereső

A július 2-8. között megrendezésre kerülő 11. Nemzetközi Improvizáció Fesztiválon a Lower Left Collective is fellép a SÍN Kulturális Központban.

A Kontakt Budapest és a SÍN Kulturális Központ szervezésében megvalósuló fesztivál a korábbi évek hagyományától eltérően nem önálló vendégtanárokat, hanem az amerikai Lower Left Collective (USA) társulatot látja vendégül, amelynek tagjai kurzusokat tartanak és július 2-án bemutatják előadásukat is. Az amerikai csapat először jár Magyarországon és először tanítanak a fesztiválon. Nina Martin az egyik legkiemelkedőbb és legismertebb alakja az improvizatív, merész, performatív tánc- és gondolkodásmódnak. „Ensemble thinking" (csoportos gondolkodás) metodikáját fesztiválokon, egyetemeken, különböző képzési programokban tanítják a világ minden pontján. A Lower Left többi tagja, Rebecca Bryant, Margaret Paek, Kelly Dalrymple-Wass, Andrew Wass is mind gazdag alkotói és pedagógiai múlttal rendelkezik.

Lower Left Collective
Lower Left Collective

Az érdeklődőket az idei fesztiválon is számos kurzus és előadás várja, amelyekről a www.kontaktbudapest.hu oldalon található részletes leírás és jelentkezni is a honlapon lehet. Reggeltől estig ajánlanak órákat, a programban szerepel kontakt táncház kicsinek, valamint kezdő órák, nyitott órák, szakmai beszélgetések, esténként pedig a táncosok és zenészek közös improvizációja is várja az érdeklődőket. A kurzusokon bárki részt vehet tudásszinttől függetlenül. A fesztiválon a Lower Left és a Company ST közös bemutatója, majd a Lower Left Horizontal Distance című előadása látható. Az egyik este a tanárok produkcióját, egy másikon pedig a résztvevők előadását is láthatja a közönség.