Csilla, Noémi

A Tánc mindenkinek új helyszíneken

2012.07.16. 09:53

Programkereső

Új helyszíneken jelentkezik idén a Body Moving táncnépszerűsítő programsorozat Tánc Mindenkinek! elnevezésű programja: Budapesten a Kassák Múzeum udvarán, vidéken pedig Agárdon, a Velencei-tó partján.

A 2009-ben útjára indított táncnépszerűsítő sorozat Tánc Mindenkinek! elnevezésű programjait augusztus 5-én, 19-én és 26-án Budapesten rendezik meg, 25-én pedig Agárdon várják a táncolni vágyókat. A Kassák Múzeum az Életmód és társadalmi mozgalmak a modernitásban címmel indított kiállítássorozatot, a Tánc Mindenkinek! idei programjait ehhez kapcsolódva rendezik meg. A kiállítássorozat első része Elmozdulás - Munkáskultúra és életmódreform a Madzsar-iskolában címmel június 23. és szeptember 30. között látható. A kiállítás Madzsar Józsefné Jászi Alice (1877-1935) budapesti mozdulatművészeti iskoláját mutatja be.

Tánc Mindenkinek! - Body Moving
Tánc Mindenkinek! - Body Moving

Ehhez kapcsolódóan az augusztusi Tánc Mindenkinek! programon Fenyves Márk és Pálosi István mozdulatművészek segítségével a program látogatói kipróbálhatják a műfaj filozófiájára épülő fátylas és korongos táncot, valamint a mozdulatművészet mai formáját. A korábbi évekhez hasonlóan most is minden nap bemelegítő órával indul a program. Az érdeklődők bepillanthatnak az amerikai Lester Horton által kidolgozott technika alapjaiba, részt vehetnek az astanga jógán és a Release-órán. A mozdulatművészeti blokk után a magyarországi kortárs tánc képviselőitől tanulhatnak a résztvevők, Ladjánszki Márta, Gál Eszter, Grecsó Zoltán, Berger Gyula, Bakó Gábor és Máthé Gabriella óráján.

A befelé figyelő kreatív improvizáció után a figyelem kifelé, a térre és a partnerekre irányul, minden nap egy-egy lendületesebb, akár az esti bulira is ráhangoló órával zárul; a Bollywood-dance órával, amely a klasszikus indiai templomi táncok és a modern nyugati táncok ötvözete, vagy a tempós hiphoppal, amely a második napon lelassítva tanulható. Augusztus 25-én a program egy napra leköltözik Agárdra, hogy csatlakozzon a Gödör Kemping összművészeti kulturális fesztiválhoz. A Gödör Klub idén első alkalommal rendez kempinget a Velencei-tó partján. A Tánc Mindenkinek! mellett zenei, színházi és cirkusz programokon vehetnek részt az érdeklődők. A program Budapesten ingyenes, Agárdon pedig a Gödör Kemping belépőjével látogatható. Az órák előképzettség nélkül is kipróbálhatóak. Bővebb információ a programokról a http://bodymoving.freeblog.hu címen érhető el.

Tánc mindenkinek! - Body Moving
Tánc mindenkinek! - Body Moving