Emma

Hova teszed a Voksot?

2012.10.18. 13:12

Programkereső

Október 26-27-én a MU Színházban a Tünet Együttes interaktív politikai táncszínházi előadásában a nézők mondják meg, mit szeretnének látni. Dönts te is egy az előadás sorsáról!

Költői tánc vagy második világháborús történelmi archívum? Ezúttal a nézők választják ki, mit szeretnének látni-hallani. A választás anonim, csak egy gombnyomás, és a távirányító mindenkinél ott van. A Tünet Együttes legújabb kísérlete jól modellezi azt a világot, a mai Magyarország társadalmát, amelyben élünk - kiélezve a kollektív döntéshozatal és az egyéni felelősség témájára.

A kollektív döntések kérlelhetetlen logikája egyszerre frusztrál, és segít kibújni a személyes felelősségvállalás alól, még ha olyan kis dologról van is szó, mint hogy mi történjen a színpadon. A Voks igazi főszereplője, írója és rendezője maga a néző, minden egyes néző, és ahány néző, annyi szavazógomb. A döntések sora nem ott ér véget, amikor beülünk egy előadásra - mindenkinek minden pillanatban van választása, és ez estéről estére más és más előadást eredményez.

Voks - Egyed Bea, Bordás Emil -  Tünet Együttes
Voks - Egyed Bea, Bordás Emil - Tünet Együttes

A 2012-ben tíz éves Tünet Együttes a régi alkotótársak mellett ezúttal egy új, fiatal táncos csapattal, egy erre az alkalomra, sokoldalú zenészekből összeállt zenekarral, illetve történészekkel, pszichológussal dolgozott együtt. Fellépnek az előadásban Ayelet Yekutiel, Bordás Emil, Egyed Bea, Furulyás Dóra, Szász Dániel, a zenét Bakai Márton, Márkos Albert, Hock Ernő, Rubik Ernő Zoltán és Tömösközi László szolgáltatják, az előadás rendezője a társulatvezető Szabó Réka.

Voks - Tünet Együttes
Voks - Tünet Együttes