Konrád, Tivadar

A profik is a Mikában táncolnak

2012.10.22. 07:56

Programkereső

A Mika Tivadar Mulató október 22-től táncszínházi produkciókat is műsorára tűzött.

Október 22-én 19 órától a Zadam Társulat I'M PRO sorozatából látható majd előadás Pixel Project címmel. A Zadam Társulat 2005 óta folyamatosan mutatja be produkcióit. Előadásaiban vezető szerepet kap a képiség, a vizuális megközelítés.

A megfogalmazási mód sohasem korlátozódik kizárólagosan a mozgás nyelvére, egyfajta integritásra törekszik a különböző előadóművészeti ágazatok között. Az I'M PRO egy olyan performansz-sorozat, mely egy idős a társulattal. A sorozat keretein belül nem színházi helyszíneken hozunk létre egyszeri és megismételhetetlen produkciókat. Ezekben a performance-okban színházi előadásaink motívumait értelmezzük újra, azok új összefüggésrendszerbe helyezésével. A most bemutatásra kerülő PIXEL PROJECT, a társulat korábbi Profil, illetve CORP! című előadásait tekinti kiindulópontnak. A performanszt Grecsó Zoltán, Mikó Dávid, Sebestyén Tímea, Simet Jessica hozták létre és adják elő.

 Október 28-án este PRINCE for LONELY dayS
 című táncos - zenés tragikomédia 
veszi kezdetét a Cipolla Collectiva előadásában, melyben Bernáth Atom Tamás, Nagy Csilla, JÁNOS
 lépnek fel. 
A leghétköznapibb s legkülönlegesebb találkozásaink során, majd az élményeinkből táplálkozó s folyamatosan alakuló előadásban az elfelejtett majd újra megtalált szerelmeket kutatják. S nem riadnak vissza az öniróniától és a fájdalmas humortól sem. Sőt. Ez az egyetlen gyógyír a valóság szürkeségének elviselésére.

Október 29-én 19 órától a Pataky Klári Társulat Pillangó ballada című előadását mutatják be a Mika Tivadarban, melyet Nagy Csilla táncol. A Pillangó ballada az átalakulás, a kilépés, a változás nehézségének költői képeit sorolja. A játék a ballada műfaját idézi szerkezetében is: a refrének, ismétlődések, a vissza-visszatérő motívumok, elvarratlan szálak díszítik, szövik át. Ki nem mondott gondolatok, el nem mozgott gesztusok fojtogató hiányát érzékelteti alkotója. A koreográfia a folyamatos változásokat s egy személyes történet végét, az elmúlást ragadja meg képeiben.