Eleonóra

Járt már a Pesti Tangó Szalonban?

2012.11.09. 09:35

Programkereső

Legyen a Fidelio vendége partnerével november 11-én vasárnap 19 órakor a Pesti Tangó Szalonban, melynek a gyönyörű Duna Palota ad otthont!

Az est házigazdája a Tango Harmony Zenekar, Bartha Katalin hegedűművész vezetésével. Sztárvendégek: az argentin Alejandro Beron és Verónica Vázquez, egy fiatal koruk ellenére tapasztalt és nagyon muzikális táncos pár. A páros először látogat Budapestre, hogy elmélyítsék a magyar tangós közösség tánctudását, együtt táncoljanak velük a milongákon (argentin tangó táncesteken), és a Pesti Tangó Szalon közönsége számára igazi buenos airesi hangulatot varázsoljanak a Duna Palota ódon falai között. A 3 fogásos latin vacsorával gazdagított esten az élőzenéről a házigazda Tango Harmony Zenekar gondoskodik.

Alejandro Beron, Verónica Vázquez - Pesti Tangó Szalon
Alejandro Beron, Verónica Vázquez - Pesti Tangó Szalon

A zenekar Bartha Katalin vezetésével 1998-ban alakult. Az együttest magával ragadta az argentin Astor Piazzolla műveiből áramló lüktetés, rögtön beleszeretett ebbe a zenébe és elkezdte a saját együttesre hangszerelt repertoár kialakítását. Azóta folyamatosan bővülő repertoárral szerepel önálló koncerteken és táncos előadásokon egyaránt. Nem csak Piazzolla zenéit, de a tradicionális tangó tánczenéket is játssza: tangókat, milongákat és valsokat, valamint Lázár György szerzeményeit.

Kérdés: Melyik évben alapították az Art's Harmony Társaságot? (segítséget talál itt: Art's Harmony)

A november 10-én reggel 9 óráig helyesen válaszolók közül ketten partnerükkel közösen vehetnek részt a vacsorával egybekötött esten november 11-én.