Csilla, Noémi

Költs többet a belgákkal!

2012.12.03. 08:27

Programkereső

Legyen a Fidelio vendége partnerével a Trafóba látogató belga Transquinquennal & Groupe Toc egyedi hangvételű előadásán december 14-én!

Vagy költs többet! Vásárolj többet! Keress többet! Vagy menj terápiára! Találj fel egy terápiát! Vagy legyél kínai! - szólnak a jelszavak. „Nem biztos, hogy színház, de az biztos, hogy nem jet-ski." - állítja a társulat a Bizalmi tőke / Capital Confiance című produkciójukról.

Transquinquennal Groupe Toc
Transquinquennal Groupe Toc

Az előadás messzire rugaszkodik a hagyományos színházi formától és eszköztártól. Gazdasági válság, fenntartható fejlődés, fogyasztás, depresszió. 2008 ősze óta a bőrünkön érezzük ezeket a fogalmakat. A két besorolhatatlan brüsszeli társulat koprodukciója ezt igyekszik kikezdeni. A Transquinquennal és a Groupe Toc felkészülésképpen hónapokon át konferenciákat, találkozókat, beszélgetéseket és művészeti akciókat szervezett a témában. Ennek eredményéképpen pedig egy cinikus globalizáció és kapitalizmus kritikát hoznak nyugatról. Abszurd, fekete humorral kapjuk kézhez a kérdéseket: ki felelős a válságért, mik az okai és mit (nem) lehet tenni?

Kérdés: Melyik sorozat része a Capital Confiance?

A december 10-én délig helyesen válaszolók közül valaki partnerével közösen tekintheti meg a december 14-én 20 órakor kezdődő előadást a Trafóban.