Hella

"Eresszed, hogy menjen"

2013.02.14. 14:09

Programkereső

A Háromszék Táncegyüttes és a Heveder zenekar a legendás kalotaszegi prímás, Fodor Sándor „Netti" emlékének ajánlja március 1-én a Nemzeti Táncszínházban látható produkcióját. Legyen ott Ön is az elődáson!
100 évig - Háromszék Táncegyüttes
100 évig - Háromszék Táncegyüttes

„Amikor meghallgattam a Heveder zenekar lemezét Eresszed, hogy menjen címmel, a kalotaszegi számuk egyből megtetszett. Volt benne hitelesség és lendület. A Heveder jelenleg Erdély legjobb zenekara, muzsikájukat őszinteség és stílushűség jellemzi. Így Molnár Szabolcs és Fazakas Levente hegedűjátékát csak össze kell kötni az elmúlt száz év kalotaszegi híres, nagy prímásegyéniségeivel. Kalotaszeg, amolyan sűrített Erdély. Felszegtől Nádas mentéig megtaláltam mindent, amit Erdély adhatott, gazdag dalkincset, hajnali dalokat, amelyekre jól esik a közös éneklés. Kifinomult és virtuóz hangszeres zenét, amely régies,  de követte a polgárosodást is. És a tánc, amelyik páros táncaiban, csárdásában kifinomult eleganciát hordoz magában, legényese pedig férfitáncaink legnehezebb, leglátványosabb változata." (Könczei Árpád, rendező-koreográfus)

Kérdés: Kinek ajánlotta az előadást az együttes?

A február 27-én délig helyesen válaszolók közül hárman partenrükkel közösen vehetnek részt a március 1-i előadáson a Nemzeti Táncszínházban!