Csilla, Noémi

Női nézőpontok Bozsik Yvette-tel

2013.03.05. 16:30

Programkereső

A koreográfus-táncművésszel az Ellenfény magazin szervezésében beszélgetnek március 9-én a MU Színház kávézójában a Mindenütt nő-programsorozat részeként.

A 16 órakor kezdődő beszélgetés témája a művészet, az alkotás, a kritika és Bozsik Yvette két legutóbbi darabja, Az ezeregyéjszaka virágai és az Orfeusz és Euridiké lesz.

Bozsik Yvette
Bozsik Yvette

A tavaly novemberben színpadra állított Gluck-opera, az Orfeusz és Euridikével Bozsik Yvette két példaképe, Pina Bausch és Mary Wigman előtt tiszteleg, akik korábban már nagy sikerrel adaptálták színpadra a reményt vesztett szerelmesek történetét, mely az élet, a halál, a szerelem, a kitartás és a hit nagy kérdéseit boncolgatja. A mű az ember önfeláldozásáról szól. Arról az útról, amelyet mindenkinek be kell járnia, az emberi lét megkerülhetetlen velejárójaként.

A felnőtt közönségnek szánt Az ezeregyéjszaka virágai egy mágikus álom története, amelyben a vágy és az erotika dominál. Az Ezeregyéjszaka meséinek történetein keresztül átélhetjük a felnőtté válás megpróbáltatásait és a felnőtt léttől való félelmeket. A történetekben csodák történnek meg, bármi, még a halál is visszafordítható, sőt, élő és élettelen között sem éles a határ.