Emma

Mozdulatművészeti fesztivál a MOHÁ-ban

2013.07.19. 13:19

Programkereső

A Magyar Mozdulatművészek Háza szervezésében első alkalommal kerül megrendezésre a MOHAFESZT, ahol július 22-27-ig hat estén át szabadtéri performance-okkal, táncelőadásokkal, koncertekkel, dj-kkel, kiállítással és filmklubokkal várják a közönséget.
Mozdulat című kiállítás megnyitója az Iparművészeti Múzeumban
Mozdulat című kiállítás megnyitója az Iparművészeti Múzeumban

Július 22-én 18 órától az Orkesztika Alapítvány szervezésében Mozdulatművészet 100+ címmel kiállítás-megnyitóval kezdődik a nyári, művészeti találkozó. Az Orkesztika Iskola jubileuma alkalmából válogatást láthatunk a MOHA - Mozdulatművészeti Gyűjtemény és a Magyar Mozdulatművészeti Társulat fotóiból, rendhagyó módon óriási molinókon és plazma tévén 1111 képből álló slideshow-ban. 19 órától Fátyoltánc Mindenkinek! címmel  folytatódik a program, amit Mándy Ildikó Lady Machbeth(ek) című „VokálSzólóDuett" produkciója követ Mándy Ildikó és Fenyves Márk előadásában.

Orkesztika - Kállai LIli iskolája
Orkesztika - Kállai LIli iskolája

A hatnapos fesztivál során többek közt fellép az Al Andalus Táncszínház flamenco táncjátékával, Ladjánszki Márta Széki OFF Luca című szabadtéri előadásával, valamint látható majd a 100 tavasz performance külső helyszínen a Mozdulatkórus és a Zikkurat előadásában.