Emil, Csanád

A dubstep-király továbbra is hasít

2013.09.10. 14:52

Programkereső

A "Nonstop" művésznévre hallgató Marquese Scott amerikai dubstep-táncos, aki elképesztő mozgását két éve videómegosztókon kezdte terjeszteni, rekordokat dönt milliós nézettségével.

A kaliforniai születésű "Nonstop" vitathatatlanul a dubstep és a "robotic" műfajának legjobbja. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a reklámipar is gyorsan felismerte tehetségét, és nagy márkák kérték fel termékük népszerűsítésére a street dance legfelkapottabb képviselőjét. Az eredetileg építésznek készülő Scott az amerikai haidtengerészetnél töltött négy éve alatt határozott úgy, hogy a szívéhez legközelebb álló utcai táncokkal fut majd be karriert. Táncvideói azóta vírusként terjednek az interneten, első Pumped up kicks című bemutatkozását az elmúlt két évben 94 millióan(!) kattintották, legfrissebb videóit pedig még gyorsabb ütemben nézik rajongói.

A nyár végén felvett videóban a Scuderia Ferrari olasz Formula-1-es versenycsapata (és természetesen egy tűzpiros Ferrari) előtt tiszteleg a valószerűtlen mozgású Scott.

Az egyik nagy példakép, Michael Jackson Beat it című slágerére készített koreográfiája pedig egy hét alatt közel másfél millió kattintást hozott a dubstep-tánc mesterének idén szeptemberben.