Gábor, Karina, Ders

Eger a tánc nyelvén szól

2013.10.17. 15:53

Programkereső

Az Egri Gárdonyi Géza Színház Tánctagozata (GGTánc Eger) idén is a legjobb táncegyüttesek közül választott fellépőket október 16. és 20 közötti Stúdiószínházi Fesztiváljára. Az idei program szakmai partnere a Nemzeti Táncszínház.

"A tánc mindenkihez szól, a tánc nyelvéhez nem kell tolmács" - fogalmazott Topolánszky Tamás balettigazgató. A Táncfesztivál megszervezésével évről-évre házhoz szeretnék vinni a kortárs magyar táncművészet alkotásait az észak-kelet magyarországi régió táncszerető közönsége számára. 

Súdiószínházi Fesztivál - GG Tánc Eger
Súdiószínházi Fesztivál - GG Tánc Eger

A fesztivál a táncot kedvelő közönség igényeit minél szélesebb körben kívánja kielégíteni, a táncművészetet egyre inkább ismertté és kedveltté tenni, új nézőket - hangsúlyozottan a gyermekeket és fiatalokat is - becsalogatni a nézőtérre, megismertetni velük a tánc nyelvét, hogy később a táncot értő és kedvelő, színházlátogató felnőttekké váljanak. A műsorválasztás ennek megfelelően igyekszik a táncművészeti stílusok legszélesebb körét felölelni a magyar néptánctól a kortárs táncig.

A tánctagozat vezetője szerint idén is minden korosztály talál kedvére valót, hiszen a skálán mesejáték, ifjúsági és felnőtt produkció is található. Idén a Duna Táncműhely, a Közép-Európai Táncszínház, a Miskolci Balett, a Tünet Együttes és a húszéves Bozsik Yvette Társulat, valamint Grecsó Zoltán lesz a vendég. Esténként pedig improvizációs előadásokra várják a nézőket- mondta el Topolánszky Tamás.