Béla

Szóközpontúság a táncszínházban

2014.01.06. 16:20

Programkereső

A Közép-Európa Táncszínház és a Káva Kulturális Műhely közös produkcióját mutatja be január 16-17-én a Nemzeti Táncszínház színházi nevelési programjának részeként. Az előadás koregoráfusa Kun Attila, a Közép-Európa Táncszínház művészeti vezetője.

A foglalkozás a középiskolás korosztályok számára fogalmazza újra Kun Attila koreográfiáját egy színházi nevelési előadás keretei közt. A foglalkozás a „hordaság" és az egyén és közösség viszonyát vizsgálja.

Horda2 - Közép-Európa Táncszínház, Káva
Horda2 - Közép-Európa Táncszínház, Káva

Az alkotók célja, hogy az előadás újrateremtésével lehetőséget adjanak a középiskolásoknak arra, hogy gondolataikat, érzelmeiket és testüket a felkínált problémakör közös értelmezésen és cselekvésen keresztüli vizsgálatának szentelhessék, fejlesszék aktív értelmi és érzelmi kifejezőkészségüket a mozgáson keresztül, más szóval: képesek legyenek testük szabad kifejező erejét felnyitni és használni.

Formabontó előadásról van szó abban az értelemben, hogy a színházi nevelés hagyományos szóközpontúsága találkozik itt a táncszínházi formanyelvvel. Az előadások a Nemzeti Táncszínház Refektórium termében, hétköznap délelőtti időpontokban lesznek, minden alkalommal egy-egy középiskolai osztály részvételével. Az előadásban a Közép-Európa Táncszínház táncosai, Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Mádi László, Palcsó Nóra, valamint a Káva Kulturális Műhely színész-drámatanárai Sereglei András, Takács Gábor vesznek részt.