Konrád

A streetdance francia atomtöltetei

2014.02.03. 17:11

Programkereső

Milyen karriert válasszunk, ha 193 cm magas, gumitestű francia ikerpárnak születtünk és a továbbtanulás helyett inkább a hip hop táncok iránt érdeklődünk? A Les Twins (Ikrek) megmutatja. VIDEÓ

A huszonöt éves párizsi ikerpár, Laurent and Larry Bourgeois az úgynevezett new style hip-hop (két) legismertebb képviselője. Már gyerekkoruk óta vonzották őket az utcai táncok, majd saját koreográfiájukkal egy 2008-as francia tehetségkutatón tűntek fel és lettek a közönség kedvencei.

Innen már egyenes út vezetett az Egyesült Államokba, ahol 2011-ben a nagyhírű Juste Debout nemzetközi utcai táncverseny győztesei voltak. A tükörképként mozgó, extrém hajlékonyságú táncosok olyan sztárok oldalán bukkantak fel, mint Beyoncé Knowles és Missy Eliott, több világmárka reklámjában szerepeltek, és modellként pózoltak a francia divatcsászárnak, Jean Paul Gaultier-nak is.

Les Twins
Les Twins

Eredeti stílusukat már workshopokon tanítják szerte a világban, valamint megalapították az öt főből álló sikeres tánccsapatukat Criminals Crew néven. Budapesten is jártak, amikor 2012-ben a nálunk rendezett a Street Dance Battle nemzetközi táncversenynek voltak meghívott vendégei.