Csilla, Noémi

Szenvedélyem, Velence

2014.02.13. 17:34

Programkereső

Carl Gustav Jung szerint a szenvedély sorsokat teremt, és ezzel valami visszavonhatatlant idéz elő. Velencében a karneváli időszakban az utcákat maszkos alakok veszik birtokba, hogy az éjszaka leple alatt átéljék azt, amire csak a szenvedély képes. Az ExperiDanceProduction legújabb előadása ebbe a titkos, vágyakkal és szerelemmel teli világba kalauzolja nézőjét.

A vízre épült város a karneváli nyüzsgés, és ünnepi pompa birodalma, ahol korok, kultúrák, régi és új idők stílusai találkoznak. Hol a csillogás és a sötét árnyak egyszerre vannak jelen, az élet pedig folytonos vágy és szenvedély. Velence évszázadok óta művészek és politikusok százait ihleti meg.  Napóleon szerint Európa legszebb bálterme az elegáns palotákkal teli város. Alkotott itt Picasso, Wagner és Vivaldi is. Végtelen folyosók és szalonok birodalma, amely szerelemre lobbant, és vágyakozásra ébreszt. Mámor, szenvedély, képmutatás és fényűzés otthona.  Örök lüktetés, és örök titkok. Büszkeség és szépség hona.

Szenvedélyem, Velence
Szenvedélyem, Velence

Velence titokzatos története és hangulata ezúttal az ExperiDanceProduction-t ösztönözte alkotásra. A társulat táncképekben mesél szerelemről, vágyakozásról, egymásba fonódó maszkos alakokról. Találkozásokról és elválásokról, ismerős és ismeretlen alakokról. A történet hősei kalandorok, kitalált és valós szereplők.  Egy éjszaka Velencében, melyet körbefonnak a sóhajok, könnyek, és az éjszaka homályában visszhangzó lépések. Kilencszáz évnyi történelem pompás márványfalak közé rejtve, hol egykor dózsék irigyen figyelték a karneváli vígasságokat, most mulatozó népek lejtenek táncot.

A Szent Márk tér éjszakájában szent és profán találkozik, hogy megmutassa mindazt, amit Velence adott a világnak, és amit Velence adhat minden egyes odalátogatónak. Igazi nemzetközi színvonalú produkció. Koreográfus: Román Sándor rendező: Manfred Schweigkofler, producerek: Vona Tibor és Giorgio Barbolini.A darab díszlettervezője Német Hajnal Auróra, a jelmezeket Debreczeni Ildikó készítette. Smink: Petrik Lili Gitta, vetítés: Szondi György, fény: Szimeiszter Balázs, Függönytánc oktató: André Rolland.

Kérdésünk: Mi Velence városának címerállata?

A helyesen válaszolók közül egyvalaki partnerével ellátogathat a Ram Colosseumba, és megtekintheti a Szenvedélyem, Velence c. produkciót február 20-án.