Beáta, Izolda, Lea

Tánc Mindenkinek téli változatban is

2014.02.17. 11:27

Programkereső

Test-tudat-módosítás legendás koreográfusokkal és neves hazai oktatókkal. Vigyázat, függőséget okoz! - hirdeti a Body Moving programsorozat téli különkiadása, amit február 23-án tartanak a Trafóban. A belépés ingyenes.

Ha szeretnéd kipróbálni a modern, posztmodern és kortárstánc különböző irányzatait, s szeretnél többet megtudni az irányzatokat kidolgozó mesterekről és módszereikről, akkor február 23-án a Trafóban a helyed! A Parallel Alapítvány szervezésében neves, hazai oktatók személyes élményeken és gyakorlati órákon keresztül repítenek el minket Isadora Duncan szabad táncától, a Graham- és Cunningham-technikákon át egészen a különböző kortárstánc stílusokig. Mindenki rátalálhat a hozzá közel álló stílusra, személyes elődjére.

Tánc Mindenkinek! - Body Moving
Tánc Mindenkinek! - Body Moving

Az előképzettség nélkül kipróbálható táncórák videóvetítéssel és rövid tánctörténeti bevezetővel kezdődnek. A meghívott oktatók azon „táncforradalmárok" videóanyagaiból válogatnak, akiktől tanultak, vagy akik nagy hatással voltak rájuk és inspirálták őket. Az ezt követő gyakorlati órákon az adott technika alapmozdulatait sajátíthatják el az érdeklődők. Az elmélet és a gyakorlat rendhagyó összekapcsolásával az egyes irányzatok filozófiájának és fiziológiájának sokrétű megértése és megélése a cél. Minden táncóra beszélgetéssel zárul, ahol megoszthatják tapasztalataikat, és kérdéseket tehetnek fel a résztvevők.

Tánc Mindenkinek! - Body Moving
Tánc Mindenkinek! - Body Moving

A 2009-ben útjára indított Body Moving táncnépszerűsítő programsorozat Tánc Mindenkinek! programja eddig nyaranta, szabadtéri helyszíneken jelentkezett. A szervezők elsődleges célja a kortárstánc népszerűsítése, valamint új közönség meghódításával a tánc iránt érdeklődők körének szélesítése. A Trafós téli különkiadás a gyakorlati, mindenki számára nyitott táncoktatást tánctörténeti megközelítéssel ötvözi, hogy mind fizikailag, mind szellemileg megmozgassa a résztvevőket.

Program

13:00-14:30     Pálosi István - Fenyves Márk: Mai mozdulatművészet | képanyag: Dienes Valéria, Berczik Sára

14:30-16:00     Lőrinc Katalin: Graham technika | videó: Martha Graham

16:00-17:30     Kun Attila: Cunningham techika | videó: Merce Cunningham

17:30-19:00     Gál Eszter: Improvizáció - "tagadásból műfaj" | videó: Steve Paxton

19:00-20:30     Rózsavölgyi Zsuzsa: Kortárs tánc | videó: Anne Teresa de Keersmaeker

20:30-22:00     Hód Adrienn: Kortárs tánc | videó: Miguel Gutierrez

Előzetes jelentkezés, regisztráció nem szükséges. | Létszámkorlát nincs. | Az órák kezdő szintűek, előképzettséget nem igényelnek. | Az órák mezítláb vagy zokniban végezhetők. | Öltözőt és ruhatárat biztosítanak.