Gábor, Karina, Ders

Gyönyörök kertje élő közvetítéssel

2014.05.14. 22:23

Programkereső

Az osztrák Liquid Loft társulat Deep Dish című előadását először láthatja Magyarországon a közönség május 16-17-én a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

Chris Haring osztrák koreográfus társulatának előadásai mindig valamilyen új technológiai vívmányhoz, médiumhoz kapcsolódnak. A Trafóban tavaly bemutatott Talking Head című darab a közösségi médiából indult ki, a Deep Dish című produkció a mikro- és makrovilágok megjelenítésére törekszik.

Deep dish - Liquid Loft
Deep dish - Liquid Loft

Az Európa-szerte már nagy sikerrel bemutatott előadás során egy kamera veszi a színpadon lévő tárgyakat és az általa vetített kép szolgál a produkció háttereként. A darabban élőszereplők is csatlakoznak a tárgyak világához. Az előadás a Chris Haring és Michel Blazy francia képzőművész által közösen készített Perfect Garden című sorozat része. Utóbbinak a fő inspirációs forrása Bosch Gyönyörök kertje című munkája.

A Trafó Koreográfusok új utakon sorozatába illeszkedő Deep Dish-t Chris Haring és Michel Blazy hároméves közös munkája előzte meg. A darab a fikció és a realitás közt ingadozik, szürreális csendéletbe kalauzolva a nézőket. Az előadás a legkorszerűbb média eszközeit használva olyan világot épít fel, amely magával ragadja a közönséget.

Deep dish - Liquid Loft
Deep dish - Liquid Loft

A Liquid Loft társulatot 2005-ben alapította Bécsben Chris Haring koreográfus, Andreas Berger zenész, Stephanie Cumming táncos és Thomas Jelinek dramaturg. Előadásaikban és installációikban a kortárs táncot más kortárs műfajokkal ötvözik, multidiszciplináris munkákat létrehozva. Különleges vizuális nyelvével, kiváló színpad- és díszlettervével a Liquid Loft számos nemzetközi elismerést nyert, köztük a 2007-es velencei biennálén a legjobb előadásnak járó Arany Oroszlán díjat. A május 16-i előadást követően Szemerey Samu építész beszélget Chris Haring koreográfussal egy közönségtalálkozó keretében.