Gerzson

Let’s dance a Tünet Együttessel

2014.07.05. 08:32

Programkereső

A Tünet Együttes tagjai nyáron sem tétlenkednek, a társulat a Zsámbéki Színházi Bázison, a Bánkitó Fesztiválon és a Sziget Fesztiválon is fellép, akik pedig felhőtlen napindításra vágynak, Szabó Rékával tornázhatnak a Jurányi Inkubátorházban.

Tünet Együttes: Közhely
Tünet Együttes: Közhely

Közhely - élet disco

A produkciót 2014. július 5-én a Zsámbéki Színházi Bázison, augusztus 15-én a Sziget Fesztiválon láthatja a közönség. A próbafolyamat egy része a próbateremben, a másik köztereken, például a Moszkva téren folyt. Az alkotók alaposan megfigyelték a tereket, az ott megforduló embereket. Az előadás egypercnyi köztéri szemlélődés megnyújtott, elmélyített, magunkra vonatkoztatott olvasata. Az öt szereplő személyes története úgy mixelődik össze a járókelők történeteivel, ahogy egy DJ keveri a hangsávokat. A Sziget Fesztiválon új szereplő, Rafaela de Sousa lép Valencia James helyébe, aki Rio de Janeiróból érkezett Magyarországra, korábban a Budapest Táncszínház és a Gangaray Trambulin előadásaiban találkozhatott vele a közönség.

Nem emlékszem, hogy így neveltek volna 

A darab, amely július 19-én szerepel a Bánkitó Fesztivál programjában. Kis emberi statisztikák, szubjektív leltár. Élettöredékek 7 évestől 77 éves korig. Ardai Petra 2012 őszén workshopot tartott a Tünet Együttesnek. A társulat tagjai valós és fiktív emlékeiket gyűjtötték össze egészen az elképzelt 77 éves korig. Az ebből született darab költői, szívszorító, humoros, egyszerre személyes és mindenkire jellemző.

Szabó Réka reggeli tornája

A Tünet Együttes a programot tudósoknak, művészeknek és postáskisasszonyoknak ajánlja, amelyet Réka minden hétfőn és csütörtökön 9:30-10:30-ig tart a Jurányi Közösségi Inkubátorházban (1027 Budapest, Jurányi u. 1-3. Tünet Stúdió: I. emelet jobbra). Előadásnapokon a torna elmarad. Július 3-án a torna is nyári szünetet tart, de a tervek szerint augusztusban folytatódik. Egyszerű, könnyen elsajátítható gyakorlatok. Hajlékonyság, erő, tartás- és közérzetjavítás. Befelé figyelés - egy óra, ami rólad szól. Felhőtlen napindítás, por- és stressztörlés. Ébresztő.