Alfréd

Szemkápráztató fotókat hozott össze Natalie Portman férje

2014.11.17. 21:19

Programkereső

Benjamin Millepied táncos-koreugráfus megkezdte balettigazgatói munkáját a Párizsi Operában, nem is akárhogy: sztárokkal együttműködve promózza a nagy múltú intézményt az amerikai Vogue-ban.

Van, hogy a kevesebb több, de Annie Leibovitz fotóit elnézve úgy tűnik, a "nagyon szép" fokozásában a határ lehet a csillagos ég is. A világhírű amerikai fotográfus képein Natalia Vodianova orosz szupermodell pózol a gazdagon díszített, neobarokk építészeti remekműként számon tartott Párizsi Operában, amely már önmagában is varázslatos helyszín. A képeken feltűnik maga Benjamin Millepied is, aki idén októberben váltotta a balettigazgatói székben a pozíciót 1995 óta betöltő Brigitte Lefevre-t azzal a célkitűzéssel, hogy friss energiákat, új impulzusokat vigyen a társulat életébe. A Vogue magazinban megjelent portfólió ennek a missziónak az első lépése.  

Vodianova a színpadon (Forrás: Annie Leibnovitz, www.vogue.com)
Vodianova a színpadon (Forrás: Annie Leibnovitz, www.vogue.com)

A nagyközönség számára a Fekete hattyú című filmsiker koreográfusaként és Natalie Portman férjeként ismertté vált művész balettigazgatói megbízása többeket meglepett, mivel intézményen belüli kinevezést jósoltak. A 37 éves Millepied Bordeaux-ban született, viszont Amerikában tanult és futott be fényes karriert, magát pedig annak ellenére is kissé "kívülállónak" tartja, hogy már három alkalommal rendezett koreográfiát a társulatnak. Elmondása szerint ez az egyetlen állás, amely kedvéért hajlandó hazaköltözni, így a család Natalie Portmannel és kisfiúkkal, Aleph-fel együtt Los Angelesből Párizsba tette át székhelyét. Millepied igazi bemutatkozása igazgatóként 2015 telén és a 2016-os évadban lesz, 170 előadással és hét új produkcióval.

Natalia Vodianova, aki a portfólió elkészítésében Millepied múzsajént működött közre, nagy örömmel fedezte fel a lenyűgöző épületet a fotózás során. A Párizsban élő topmodell saját bevallása szerint sosem táncolt, de csodálatos gyerekkori emlékeket őriz arról, mikor szeretett nagymamájával együtt jártak balettelőadásokra hazájában, Oroszországban.