Gábor, Karina, Ders

A Magyar Koreográfusok Társasága új elnöksége összegyűlt

2014.12.19. 13:29

Programkereső

A Magyar Koreográfusok Társaságának december 1-jén tartott közgyűlésének közleményét változtatások nélkül közöljük.

A Magyar Koreográfusok Társasága az új elnökség vezetésével 2014. december 1-jén megtartotta első közgyűlését. A júniusi elnökségi ülésen megválasztott elnök, Juronics Tamás Kossuth-díjas Érdemes művész, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője mellett Barta Dóra Harangozó-díjas Érdemes művész, a Kecskemét City Balett igazgatója, a Badora Társulat művészeti vezetője és Kovács Gerzson Péter, Harangozó-díjas művész, a TranzDanz művészeti vezetője látja el a Társaság irányításával kapcsolatos teendőket.

Juronics Tamás
Juronics Tamás

A közgyűlés résztvevői egyeztették a jövőre vonatkozó elképzeléseiket, megegyeztek abban, hogy egységes fellépésre van szükség a táncművészet problémáinak megoldása érdekében, bővíteni kell a szervezet mozgásterét és a táncművészek érdekeinek képviselete mellett, rendezni kell a koreográfusok jogdíjainak kérdését az utánjátszásoktól az adathordozókon lévő jogdíjakból történő részesedésig.

A Juronics Tamás elnök által vezetett Magyar Koreográfusok Társasága arra törekszik, hogy tagjai sorába gyűjtse a hazai koreográfus szakma legkiválóbb alkotóit, akik képviseletében egy aktív, innovatív szakmai szervezetként meghatározó szerepet játsszon a táncművészetet érintő minden kérdésben, döntés-előkészítésben. A Társaság a decemberi közgyűlésen 16 új taggal bővült, köztük az első tiszteletbeli taggal, Pártay Lillával, a Nemzet Művészével. A Magyar Koreográfusok Társaság így 57 tagot számlál.