Sándor, Ede

Űrodüsszeia a Trafóban

2015.02.04. 12:50

Programkereső

Különleges léggömb-balett produkció lesz látható a norvég Heine Avdal és a japán Yukiko Shinozaki előadásában február 6-án és 7-én a Trafóban.

Láthatatlan látható című előadás óriási fekete luftballonok és selyemfüggönyök keringőzésével indul, majd a színpad extravagáns tájképpé változik, s az anyagok szereplőkké válnak. A térben távirányítású miniatűr helikopterek által mozgatott héliumos lufik közlekednek.

Láthatatlan látható
Láthatatlan látható

Színes ruhákba öltözött táncosok érkeznek az ezüst-fekete térbe, majd megragadják a textileket és a romantikus Strauss-keringőt szférikus hangok váltják fel. Ebben az Űrodüsszeiát idéző varázslatban a ballonok bolygókként keringenek, miközben fénnyel festenek rájuk és a drapériákra. Heine Avdal és Yukiko Shinozaki eddig főként helyspecifikus színházi produkciókban utazott, játszottak már boltban, hotelszobában, utcai tereken, sőt, még a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban is. A Láthatatlan láthatóval visszatérnek a színházba, de a különleges tér- és tárgykezelés megmarad.

A február 7-i előadás után rendezett közönségtalálkozón az alkotókkal Sipos Melinda designer, kulturális mediátor beszélget. Ugyancsak február 7-én workshopot tartanak az alkotók a SÍN Kulturális Központban.