Béla

A holland tánc legjobbjai érkeznek a BTF-re

2015.04.02. 20:28

Programkereső

A Nederlands Dans Theatre-t már nem először láthatja a Müpa közönsége. A Tavaszi Fesztiválra érkező április 22-i vendégjátékukon az együttes fiataljai mutatkoznak be.

A Nederlands Dans Theater (NDT) a világ vezető kortárstánc-együttese. Az 1959-es alapítás óta hatszáznál több produkció került az NDT repertoárjába, olyan koreográfusok dolgoztak és dolgoznak a társulattal, mint Jiří Kylián, Hans van Manen, Sol León, Paul Lightfoot, Crystal Pite, Johan Inger, Alexander Ekman, Marco Goecke, Gabriela Carrizo, Hofesh Shechter, Sharon Eyal és Gai Behar.

Nederlands Dans Theater
Nederlands Dans Theater

1978-ban jött létre az NDT második, fiatal táncosokból álló tagozata. A Tavaszi Fesztiválon négy koreográfiát (B.R.I.S.A., Schubert, Some Other Time, Subject to Change) láthatunk tőlük, ebből hármat 2014-ben mutatott be az együttes.

"A Nederlands Dans Theater előadása - írta a kritika - páratlan lehetőséget nyújtott arra, hogy egy kiváló művészekből álló társulat összjátékát megcsodálhassuk. A holland együttes bódító ereje ugyanis abban rejlik, hogy táncosai egytől-egyig művészetük ámulatba ejtő művelői."