Emma

A Cirque du Soleil tulajdonost cserél

2015.04.20. 16:30

Programkereső

A nemrég Magyarországon is fellépő Cirque du Soleil alapítója, Guy Laliberté 1,5 milliárd dollárért eladja többségi részesedésének döntő részét a világhírű cirkuszban.

A Globe and Mail torontói székhelyű kanadai lap azt írta hétfőn megjelent számában, hogy Guy Laliberté 90 százalékos tulajdonosa a montreali székhelyű cirkusznak, és hogy ebből a tulajdonrészből csak 10 százalékot tart meg. A 80 százaléknyi részesedést a TPG Capital LP magánbefektetési cég, valamint a Fosun International kínai konglomerátum tulajdonában álló Fosun Capital Group veszi meg. A tárgyalások a végső szakaszba értek - közölte a Reuters az ügyletet jól ismerő forrás elmondása alapján.

Cirque du Soleil - Quidam
Cirque du Soleil - Quidam

A Cirque du Soleil legutóbb idén februárban lépett fel Magyarországon, a Papp László Budapest Sportarénában. A cirkuszt egy utcai előadóművészekből álló húszfős csoport alapította 1984-ben, jelenleg négyezer alkalmazottja van, köztük 1200 művész ötven különböző országból. A Cirque du Soleil öt kontinens több mint háromszáz városában fellépett már, összesen több mint százmillió néző előtt.