József, Bánk

Marco Polo kalandjai a Margitszigeten

2015.08.25. 14:56 Módosítva: 2015-08-25 16:31:31

Programkereső

Benyovszky Móric története után a Marco Polo kalandjai című táncszínházi látvány-show ígér igazi különlegességet két alkalommal, augusztus 26-án és 27-én.

A belső-mongóliai Hohhot Előadóművészeti Csoport show-műsorában a mongol kultúra ötvöződik akrobatikával és színházi varázslattal, amely Marco Polo, a 13. században élt velencei világutazó Kínában tett utazásának történetét meséli el látványos táncjelenetekkel, autentikus mongol zenével és lélegzetelállító mutatványokkal.

A lenyűgözően látványos előadás a Kelet és a Nyugat történelmét összekötő szálak felmutatásával a kultúrák közötti párbeszédet segíti, az egyetemes szeretet iránti vágy jegyében.

A világraszóló előadást 2013-ban mutatták be a Missouri állambeli Branson White House Theaterben, ahol eddig 130 ezer ember látta. Bemutatója óta 420 alkalommal adták elő az Egyesült Államokban. A különleges produkció egy nemzetközi turné részeként hazánkban is vendégszerepel, kizárólag a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mesés környezetében.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad különlegessége, hogy az előadások kezdetéhez igazított retúr színházi hajójárattal is érkezhet a színpad saját kikötőjébe. A margitszigeti programokra váltott színházjegyekkel pedig nem csak egy fantasztikus előadást nézhet meg, de a júniustól szeptember végéig nyitva tartó Víztorony-kiállításokat is megtekintheti. A színpad bejáratánál a monumentális köztéri állatszobrairól ismert képzőművész, Szőke Gábor Miklós két hatalmas kutyaszobra, a Dante őrei láthatók.