Béla

Profi tükörmozgás. De ennyire?

2015.09.23. 09:36

Programkereső

A korábban már Magyarországon is fellépő Les Twins utánozhatatlan. Nemcsak markáns kinézetük, nemcsak a new style hip-hopban elért sikereik miatt, hanem az egymás mozdulatait leutánzó gesztusokban páratlanok az Ikrek. A francia streetdance szcéna legeredetibb figurái következnek.

A Párizsból származó, 193 cm magas táncos atomtöltetekkel már korábban is foglalkoztunk, de a Youtube-on nyomon követhető karrierjük azóta újabb és újabb produkciókkal bővült. Amit a 27 éves Laurent and Larry Bourgeois - jellemzően tükörmozgásban - a színpadon csinál, az nem egyszerű családi vállalkozás, hanem a tánc, a vizuális cirkuszi show és a színpadi humor tökéletes elegye.

Már gyerekkoruk óta vonzották őket az utcai táncok, majd saját koreográfiájukkal egy 2008-as francia tehetségkutatón tűntek fel és lettek a közönség kedvencei. Innen már egyenes út vezetett az Egyesült Államokba, ahol 2011-ben a nagyhírű Juste Debout nemzetközi utcai táncverseny győztesei voltak.

A tükörképként mozgó, extrém hajlékonyságú táncosok olyan sztárok oldalán bukkantak fel, mint Beyoncé Knowles és Missy Eliott, több világmárka reklámjában szerepeltek, és modellként pózoltak a francia divatcsászárnak, Jean Paul Gaultier-nak is.