Ervin

"Harcos" táncelőadások a SŐT7 programján

2015.11.16. 17:27 Módosítva: 2015-11-16 17:33:15

Programkereső

November 14. és 21. között zajlik az idei Sissi Őszi Tánchét (SŐT7): a Bethlen Téri Színházba meghirdetett fesztivál látogatóit a Közép-Európa Táncszínház és a Kecskemét City Balett is egy-egy új produkcióval várja.

A negyedik születésnapját ünneplő táncfesztivál házigazdája a Közép-Európa Táncszínház, amely a nyitóesten mutatja be Click című új, a párkapcsolatok labirintusába elkalauzoló előadását. Másnap a Kecskemét City Balett Kampf című új produkciója kerül terítékre, amelyet Radnóti Miklós Erőltetett menet és Hetedik ecloga című művei ihlettek.

A kerület névadója, vagyis Erzsébet királyné - népszerű nevén Sissi - névnapjához igazított hétnapos fesztiválon a GG Tánc Eger, a Miskolci Balett, a NyíregyháziTáncművészeti Szakközépiskola, a Duna Táncműhely és díszvendégként a VII. kerületi kulturális életet meghatározó Bihari János Táncegyüttes is fellép.

Újdonság lesz, hogy a házigazda együttes a SŐT7 programjaihoz csatlakozva nyitott tánckurzussal várja az érdeklődőket november 20. és 22. között a Jurányi Inkubátorházban. A D.E.E.P. (Dance to Everyone Education Program) tánchétvégén a Közép-Európa Táncszínház táncművészei, koreográfusai és trénerei tartanak tánc- és mozgásórákat. A fesztivál kísérőprogramjaként a budapesti ART+Cinemában délutánonként filmvetítéseket tartanak.