Konrád, Tivadar

Táncintézményekkel bővült a Magyar Teátrumi Társaság

2015.11.23. 16:08

Programkereső

A Nemzeti Táncszínház és a Táncpedagógusok Országos Szövetsége felvételéről is döntött a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) november 23-án hétfőn, a Gödöllői Művészetek Házában tartott közgyűlésén.

Az MTT taglétszáma ezzel 58-ra emelkedett - olvasható az Magyar Teátrumi Társaság közleményében.

Mint írják, az MTT a Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT) működtető kft. ügyvezetőjének kiválasztására a pályázati formát támogatja és ezt fogja képviselni a tulajdonostársakkal - a pécsi önkormányzattal és a Magyar Színházi Társasággal - folytatott egyeztetéseken. "A társaság elkötelezett abban, hogy a POSZT sokszínű, minőségi színházi fesztivál maradjon, ennek szellemében és érdekében fog együttműködni a tulajdonostársakkal" - áll a közleményben.

A Magyar Teátrumi Társaság csatlakozik a Tiszta TAO Társaság felhíváshoz. "Az előadóművészeti szervezetek számára a gazdasági társaságok által átutalt társasági adó (TAO) közvetítését óriási arányú jutalék ellenében végző cégek és személyek megmérgezik a színházak számára létfontosságú támogatásokat: méltatlanná, jogszerűtlenné és igazságtalanná teszik azokat" - hangsúlyozzák a közleményben.

Az MTT december 19-én, Békéscsabán tartja a 6. Magyar Teátrum Díjátadó gálát, amelyen a színházi háttérszakmák képviselőit díjazza.

Január 23-24-én a Nemzeti Színház ad otthont a Magyar Teátrumi Társaság és a Magyar Művelődési Intézet Pajtaszínház programja záróeseményének. A programban 24 magyarországi település amatőr színjátszó csoportjai vesznek részt, akik egy-egy mentor színész/dramaturg/rendező segítségével hoznak létre egy-egy színházi előadást. A kétnapos rendezvényen résztvevők számára díjakat ajánlanak fel a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai.