Orbán

Kinek adunk hozzáférést testünk jelszavaihoz?

2016.03.01. 15:02

Programkereső

Ez a kérdés áll Ujszászi Dorottya és Frigy Ádám, a Dot. Consla Company két alkotója új előadásának a középpontjában, amelyet a Műhely Alapítvány segítségével hozta létre. A P@88W0RLD című előadást március 10-én mutatják be a MU Színházban.

Nap mint nap jelszavakat használunk. Kódok világában, passworld-ben élünk. Mindannyian átéltü̈k már „az elfelejtett jelszó” pillanatát. A jelszó egy általunk létrehozott „stop” egy rendszerben, mellyel gyakran képesek vagyunk saját magunkat is kizárni. De mire is való a 'password'? Valójában mit jelent a biztonság? Hol is vagyok biztonságban? Jó nekünk, ha biztonságban vagyunk? Vajon vannak ilyen jelszavak a testünkön, testünkben is? És kinek adunk „hozzáférést”, ki ismerheti jelszavainkat? - írják az alkotók az előadás kapcsán.

Ujszászi Dorottya a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskoláját szakmai Nívó-díjjal végezte. Szerepelt a Budapest Táncszínház, a PR-Evolution, az Inverse Dance, a Badora Társulat, és a Magyar Nemzeti Balett modern estjeiben. Jardin d'Europe és többszörös Fülöp-Viktor ösztöndíjas. Külföldön táncolt a Hubert Essakow Dance (UK), a Quan Bui Ngoch, a Les Ballet C de la B táncosának - '3art3 Company' (CH) darabjaiban. Ranglista vezető versenytáncos, 2011-től a nemzetközi salsa élet meghatározó alakjává vált Leon Rose-zal (UK/FR). Sokrétű tudását a kortárs tánc, kontakt improvizáció és salsa ötvözetéből alkotott CONSLA műfajában összegezte, melynek kutatásán, fejlesztésén 2010 óta dolgozik. Saját társulata a Dot.Consla Company és Consla Core. Legutóbb a Közép-Európa Táncszínháznak koreografálta Click című első CONSLA táncszínházi darabját.

Dot. Consla Company: P@88W0RLD, próbafotó
Dot. Consla Company: P@88W0RLD, próbafotó

Frigy Ádám a Talentum Táncművészeti szakközépiskola elvégzését követően a Fejes Ádám nevével fémjelzett MU Terminálban folytatta tanulmányait. A megszerzett tudást pedig olyan jeles hazai és külföldi alkotók munkáiban kamatoztatta, mint például Gergye Krisztián, Barta Dóra, Hámor József, Andrea Boll (CH/NL) valamint Jivko Jeliazkov (BG). 2011-től pedig a Közép-Európa Táncszínház tagjaként dolgozott. 2014-ben a társulat Fázisok elnevezésű kísérletező műhelymunka keretén belül készítette el Mádi Lászlóval közösen Polaritásaim című duettjét.

P@88W0RLD

Alkotók-előadók: Ujszászi Dorottya, Frigy Ádám

Hegedűművész: Ujszászi Kinga

Elektronikus hangzás: Mádi László

Fény: Vajda Máté

Konzultáns: Quan Bui Ngoc (VN/B), Téri Gáspár