Dezső

Tánc a csillagos ég alatt

2016.07.12. 12:15

Programkereső

Ha nyár, akkor szabadtér, csillagos ég és rengeteg tánc! Flamenco, tangó, kortárs és hagyományőrző előadásokkal, valamint táncházi programokkal várja a Nemzeti Táncszínház július 29. és augusztus 14. között a könnyed kikapcsolódásra vágyókat a Táncbazárban.

Másodszor rendezik meg 16 napos programsorozatukat Budapest egyik legszebb helyén, a Várkert Bazár Öntőház udvarán. Idén, a nagyszerű magyar táncosok mellett, a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásárra érkező két külföldi társulattal, Costa Rica és Uruguay együtteseivel is találkozhatnak a nézők a fellépők között. Augusztus 3-án a Costa Rica-i folklór költözik a Várkert Bazár falai közé, bemutatják tradicionális táncaikat, amelyet a spanyol kultúra mellett a bennszülöttek világa is meghatároz. A Uruguay-i Ballet Tierra Adentro néptánccsoport augusztus 11-i előadásán a hagyományos folklór, a stilizált folklór, a Malambo, a tangó és napjaink táncait láthatják az érdeklődők.

Ballet Tierra
Ballet Tierra

Népek táncai kelettől nyugatig

A Táncbazár kapcsán Somi Pannit kérdeztük a Fidelio-Kultúrpercekben, aki a Tálamantra, Indiai táncképek című előadás koreográfusa.