Orbán

Elhalasztja az Artus tervezett fesztiválját

2016.08.12. 14:16

Programkereső

Az Artus Fidelióhoz eljuttatott közleménye szerint idén mégsem rendezik meg az EGÁL – a teljesség bennünk van fogyatékkal élők és épek fesztiválját.

Goda Gáborral nemrégiben megjelent interjúnkban a Lábán Rudolf-díj mellett az EGÁL- a teljesség bennünk van című, augusztusra meghirdetett, fogyatékkal élő és ép művészek fesztiválja kapcsán is beszélgettünk. Ma kaptuk a következő közleményt, melyben a szervezők a fesztivál sajnálatos elhalasztásáról értesítik a közönséget.

Goda Gábor üzenete:

"Különös és egyben szerencsés, hogy egy, a “fogyatékkal élő és ép művészek” közös fesztiválja megrendezésének koncepciója egy időben merült fel az Artus művészeti terveiben és az őket megkereső lelkes szervezőkben, így az augusztusra tervezett fesztiválnak természetes módon az Artus szándékozott helyet biztosítani. Az idő rövidsége és a nyári kommunikációs nehézségek miatt azonban az Artus nem tudott a fesztiválra úgy felkészülni, hogy a gyárépületben kialakított stúdió, mint helyszín előkészítése, tökéletes akadálymentesítése, a szükséges engedélyek beszerzése, továbbá a színvonalas és nagyszabásúra tervezett program lebonyolításához szükséges technikai, szervezői és művészi feltételek augusztusra biztosítva legyenek. Bármennyire is sajnáljuk, de szakmai tapasztalatunk és lelkiismeretünk szerint úgy gondoljuk, hogy egy ilyen jelentőségű és hosszú távra tervezett, évente megrendezendő programot csak megfelelő színvonalon, részleteiben is átgondoltan és kiemelten nagy felelősséggel szabad elkezdeni.

Tudjuk és átérezzük, hogy az érintett kör milyen örömmel és várakozással fogadta az esemény terveit, és milyen csalódás, hogy az idén nyáron ez mégsem tud megvalósulni. A fellépőktől és a nézőktől ezúton is elnézést kérünk és egyben örömmel tudatjuk, hogy egy hasonló koncepciójú fesztivált, más címmel, megfelelő felkészülést követően, terveink szerint 2017 május-júniusában tervezünk megrendezni az Artus Stúdióban.

Goda Gábor

az Artus művészeti vezetője"