Konstantin

Három új darabbal jelentkezik a Győri Balett

2016.08.24. 13:16

Programkereső

Az újragondolt Rómeó és Júliát, a felújított Vaskakas című darabot és a Diótörőt mutatja be a Győri Balett társulata a 2016/2017-es évadban, emellett többször lépnek fel külföldön és más hazai városokban is.

Október 8-án Prokofjev zenéjével és Vámos György koreográfiájával mutatják be Shakespeare Rómeó és Júlia című darabját. A történetet a 20. század elejére helyezik át, két maffiacsalád ellentéteit ábrázolva. Vámos György koreografálta korábban a Győri Balett Szentivánéji álom és a Carmina Burana című előadásait is.

December 10-én debütál az Audi Arénában Csajkovszkij Diótörő című darabja, tavasszal pedig a felújított Vaskakas című darab mutatkozik be. Ez utóbbi a győri Vaskakas-legendával ismerteti meg a nézőket. A legenda szerint a Dunakapu térre 1594-ben állítottak egy vaskakast a törökök, amikor elfoglalták a várost. Négy évvel később az segített a visszafoglalásban.

Műsoron maradnak az idei évadban a Ne bánts!, a Carmina Burana és a Bolero című darabok, a gyermekdarabok közül pedig a Szegény Dzsoni és Árnika címűt láthatja majd a közönség.

Győri Balett: Bolero
Győri Balett: Bolero
Fotó: gyoribalett.hu

Szeptember 2-án és 3-án a berlini Admiral Palace-ban lépnek fel elsőkét külföldön, Vladimir Malakov meghívására, ahol a Moszkvai Nagyszínház, a szentpétervári Mariinszkij Színház, a Miami Balett és a Tokio Balett társulatai mellett lépnek színpadra. Ezen kívül Németországban másutt, Olaszországban és Oroszországban is fellépnek majd az idei évadban.

Itthon szeptember 24-én a X. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozóra utaznak, de többször fellépnek a fővárosban is.

Merd felvállalni!

Velekei Lászlót korábbi interjúnkban A terem című koreográfiája apropóján kérdeztük. Olvasd el a beszélgetéstide kattintva!

Velekei László művészeti vezető készít egy koreográfiát a Miskolci Balett és a GG Tánc Eger számára, emellett készülnek a jövő évi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra is, amelynek a megnyitóján szerepelnek majd.

A Győri Balett társulatának egy új tagja lesz idén, Laura Fernandez spanyol táncművész - közölte a győri társulatot 25. éve irányító Kiss János.