Konrád

Ki látott már olyat, hogy a nő emeli a férfit?

2017.05.02. 11:19

Programkereső

A zseniális izraeli duó a "hand to hand" akrobatikus cirkuszi technikát a capoira és a kortárs tánc elemeivel ötvözi, mindezt úgy, hogy a legtöbbször a nő van alul, mármint a tartóember szerepében.

Amir Guetta és Hemda Ben Zvi négy éve kezdtek közös munkába, majdnem véletlenül. Mindketten egy akrobalansz kurzuson vettek részt egy izraeli cirkusziskolában. Amikor párt kellett választani, az összes magas, erős férfi alacsony lánnyal akart dolgozni – mesélik. Ezzel szakított Amir, a sokoldalúan képzett táncos, artista, capoira művész és Hemda, aki egy fiatal cirkusztársulatban nőtt fel. Mindkettőjüket nagyon izgatták a bonyolult emeléstechnikák, és nem szeretett volna egyikük sem kizárólag csak tartóember lenni.

Ezért felrúgták az íratlan szabályokat, mely szerint a férfi emel, a nő pedig egyensúlyoz, és izgalmas kísérletezésbe kezdtek. „Már a kezdetekről fogva a saját mozgásnyelvünk kidolgozásán dolgoztunk. Amir jó ugró, én pedig stabil tartóember vagyok. A mozgást mi úgy képzeljük el, mint egy beszélgetést, ahol minden mozdulatra jön egy válaszreakció". Nézd meg, hogy néz ez ki a gyakorlatban! A Couple című filmben Barcelona utcáin mutatják be elképesztő mozdulatsoraikat a járókelők szeme láttára. 

(forrás: Dance Magazine)