Csilla, Noémi

Újcirkusz, kortárstánc és színház a Művészetek Völgyében

2017.05.26. 10:23 Módosítva: 2017-05-26 10:23:25

Programkereső

Idén 27 éves a Művészetek Völgye, amely július 21-30. között kerül megrendezésre Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. A fesztivál közel 1200 programmal - köztük újcirkusszal, komolyzenei -és jazz koncertekkel, színházi előadásokkal, kortárstánccal, irodalmi estekkel és új udvarokkal - várja a látogatókat.

Az összművészetiség jegyében a fesztivál 2017-ben is a lehető legszélesebb kulturális palettával várja a látogatókat, ahol mindenki megtalálja a számára igazán értékes csemegét. A Völgy összesen 27 program helyszínnel és további 40 kisebb helyszínnel, 3 településen várja a látogatókat.

A fesztivál idén elhozza az újcirkusz világát: a vigántpetendi Cirque Du Tókert valódi cirkuszi sátrában felállított színpadon az újcirkusz elemei és a kortárs táncelőadások egyszerre jelennek meg: fellép többek között a Juhász Kata Társulata, a Duda Éva Társulat és a Firebirds. Itt koncertezik a Concerto Budapest is Harcsa Veronika közreműködésével.

A Fidelio támogatásában megvalósuló Színház Színpadon a Katona József Színház, az Újszínház, az Orlai Produkció, a Tünet Együttes, a Jurányi Ház és a kaposvári Csiky Gergely Színház előadásai láthatók. A Momentán Társulat idén is saját udvarral várja a játszani vágyókat: főhősei Ganxsta Zoli, Kepes András és Dolák-Saly Róbert lesznek.

Idén a klasszikus zene és opera helyszíne a vigántpetendi Papageno Klasszik, valamint a kapolcsi római katolikus templom, ahol a nagynevű hazai és külföldi előadók mellett fiatal Virtuózok várják a klasszikus zene szerelmeseit.

Taliándörögdön a Nemzeti Szín-Tér várja a Nemzeti Színház repertoárján lévő előadásokból, valamint a társulathoz kötődő fiatal művészek produkcióiból összeállított színes programkínálattal a látogatókat. És itt ad filmzenei koncertet az Óbudai Danubia Zenekar is. A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói szintén Taliándörögdre hozzák el legizgalmasabb előadásaikat; az SZFE Globe különleges terében a különböző osztályok prózai, zenés, bábos és fizikai színházi produkciói kapnak helyet. A Magyar Nemzeti Filmarchívum jóvoltából igazi magyar filmcsemegék és interaktív foglalkozások várják a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt.

A Port.hu támogatásával Harcsa Veronika Udvarában idén is megfordulnak a magyar jazz legjelesebb képviselői, többek között a Dés András Trió, a Sári Péter Trió és a Gyémánt Bálint Trió is.

A látogatók a tíz nap alatt nem maradnak irodalom nélkül sem: a Magyar Írószövetség programjai a kapolcsi Lilla Malomban várják az érdeklődőket. Hobo saját klubja pedig Pilinszky-esttel, Faludy-esttel, József Attila-esttel, Ady-nappal és Viszockij-nappal várja a látogatókat.

Idén játékkal is segítenek eligazodni a színes programkínálatban: a látogatónak néhány, az érdeklődését érintő kérdésre kell válaszolni, amely alapján előre összeállítják személyre szabott programját.

Részletes programkínálat: http://www.muveszetekvolgye.hu/hu/program_kereso

https://www.facebook.com/events/274366719616227/

Támogatott tartalom