Emőke

A világ legnagyobb fesztiválján lép fel a Recirquel

2017.08.03. 10:55 Módosítva: 2017-08-03 10:57:29

Programkereső

Tíz év után újra lesz magyar fellépője a világ legnagyobb fesztiváljaként számon tartott edinburghi Fringe művészeti fesztiválnak: a Recirquel Újcirkusz Társulat a Párizs Éjjel című darabjával érkezik.

A 70. Fringe fesztiválon több mint 3000 produkció között kapott helyet idén a Recirquel, ami tavaly első magyar társulatként léphetett fel és nyitotta meg az évadot a Cirque Du Soleil világhírű kőszínházába, a montreali La Tohuban.

A skóciai fesztiválon a csapat az esti főműsoridőben, az egyik kiemelt helyszínnek számító George Square-en felállított nagy sátorban mutatja a Magyarországon 2014-ben debütált, a Fringe-re pedig teljesen felújított Párizs Éjjel című előadását, amely az 1930-as évek Párizsának varieté világát és forró hangulatú lokáljait idézi meg. A felújítás során megújultak a jelmezek és a sminkek, és a produkció még fülledtebb hangulatú, és sokkal interaktívabb lett.

A darab az elmúlt két évben Bogotától Párizsig a világ számos színházában vendégszerepelt, az előadást tavaly Párizsban másfél hónap alatt több mint 18 ezren látták. A Fringe fesztiválon évente mintegy kétmillió látogató vesz részt, köztük a legnagyobb színházak és produkciós ügynökségek képviselői is, akik innen toborozzák a következő évek fellépőit. A Fringe-en fellépni hatalmas lehetőség, ezen a fesztiválon fedezték fel többek között Robin Williamst, Hugh Grantet, Emma Thompsont és Jude Law-t is.