Klaudia

Minden eddiginél népszerűbb a Táncművészeti nyári kurzusa

2017.08.09. 12:02 Módosítva: 2017-08-09 12:02:45

Programkereső

Idén több mint 200-an vesznek részt a Magyar Táncművészeti Egyetem nyári nemzetközi tánckurzusán, ahol nemcsak a növendékek és a hallgatók érkeznek a világ minden tájáról, hanem az oktatók is.

Az augusztus 7-én indult és két hétig tartó intenzív képzésen a hazaiakon kívül japán, olasz, horvát, görög és izraeli táncművészeti iskolák hallgatói, valamint jól képzett amatőrök vesznek részt.

A klasszikus balett és repertoár órák tízfős oktatói gárdájában van többek között Simon István, a drezdai SemperOper szólistája és Varga Szabolcs, a Boston Balett szólótáncosa. Forsythe technikát Esther Balfe, a Forsythe Company tagja tanít. Graham technikát oktat Lőrinc Katalin, kortárs táncot Buczkó Martin, a Staastbalett Berlin egykori szólistája, modern táncot Lakatos János, Csizmadia Tamás és Szitt Melinda. A spicc technikai órákat a Nemzeti Balett Érdemes Művésze, Végh Krisztina tartja. Mindezeken kívül még képességfejlesztést, sztepp táncot tanulnak a kurzus résztvevői, az idelátogató táncpedagógusok pedig metodikai továbbképzéseken vehetnek részt.

A kurzus két hete alatt csoportos és szólista színpadi műveket is betanulnak a táncosok, amelyekből két nyilvánosan bemutatott produkció is születik augusztus 18-19-én az egyetem ifj. Nagy Zoltánról elnevezett házi színpadán.