Tánc

A Fehér Királynő szerepében: Bánhidi Petra

2011.09.15. 16:03
Ajánlom
Bánhidi Petra, akit legtöbben a Szombat esti láz című műsorból ismernek, új szerepben mutatkozik be: a Botafogo Táncegyüttes Sakk című darabjának főszerepét táncolja majd.

Vendégművészként csatlakozik Bánhidi Petra, többszörös argentintangó-világbajnok, nívódíjas táncművész a Botafogo Táncegyüttes produkciójához a következő évadra. A táncművész, akit legtöbben a Szombat esti lázból ismernek, a női főszerepet kapta meg a darabban. Petra jelenleg intenzíven próbál, hiszen a szeptember végi előadásra tíz koreográfiát kell tökéletesen elsajátítania.

- Nagyon boldoggá tett a felkérés, bár egy lábsérülés miatt rövid ideig gondolkodtam azon, hogy elvállaljam-e a szerepet. Nem tudtam, mennyire gyógyul majd, de szerencsére tudok haladni, nem zavar a munkában. Láttam már korábban a Sakkot, nagyon tetszett, ezért külön öröm számomra, hogy a Botafogóval léphetek fel - mondja Petra, aki azt is elárulta, hogy az előadáshoz egy kicsit fel kell frissítenie a memóriáját, hiszen néhány éve táncolt utoljára ebben a stílusban.

Az új szereplő felkérésének oka, hogy mindkét művésznő, aki ezt a szerepet táncolta, gyermeket vár. Petra a jelenlegi tervek szerint addig játszik az együttessel, amíg valamelyikük vissza nem tér. Ez azt jelenti, hogy a szeptember 23-i bemutatkozás után, melyre a Nemzeti Táncszínházban kerül sor, a 2011/12-es évadban biztosan minden előadáson őt láthatja a közönség.

- Olyan táncosra volt szükségem, aki tud a Botafogo műfajában táncolni, és emellett egy történettel rendelkező táncelőadásban is meg tudja állni a helyét. Petrában mindez megvan, így tökéletes választás számunkra - nyilatkozta Dalotti Tibor, az együttes vezetője, a Sakk koreográfus-rendezője.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Lemondott Lőrinczy György az NKA alelnöki posztjáról

Az Origo értesülései szerint Kásler Miklós miniszter elfogadta Lőrinczy György indokait a lemondást illetően.
Zenés színház

Kálmán Yvonne: Nem támogatom Kerényi Miklós Gábort

Közösségi oldalán jelentette be a Budapesti Operettszínház korábbi művészeti vezetője, hogy megpályázza a Nagymező utcai teátrum főigazgatói székét. Bejegyzésében Kálmán Imre lányának öt évvel ezelőtti ajánlására hivatkozik, Kálmán Yvonne azonban visszautasítja, hogy támogatná a rendező pályázatát.
Klasszikus

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Klasszikus

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc misty copeland

Táncfilmek, amik miatt érdemes várni az őszt

Misty Copeland, Szergej Poluynin, és Carlos Acosta - többek között ők gondoskodnak arról, hogy a hűvösebb napokban lenyűgöző táncfilmeket lássunk a mozikban.
Tánc gyász

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc recirquel

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.
Tánc fájdalom

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Tánc magazin

50 éves Bozsik Yvette, akinek bátorságát még Pina Bausch is elismerte

Saját nevét viselő társulata az ország egyik kiemelt, nemzetközileg is elismert kortárs táncegyüttese.