Tánc

A Fehér Királynő szerepében: Bánhidi Petra

2011.09.15. 16:03
Ajánlom
Bánhidi Petra, akit legtöbben a Szombat esti láz című műsorból ismernek, új szerepben mutatkozik be: a Botafogo Táncegyüttes Sakk című darabjának főszerepét táncolja majd.

Vendégművészként csatlakozik Bánhidi Petra, többszörös argentintangó-világbajnok, nívódíjas táncművész a Botafogo Táncegyüttes produkciójához a következő évadra. A táncművész, akit legtöbben a Szombat esti lázból ismernek, a női főszerepet kapta meg a darabban. Petra jelenleg intenzíven próbál, hiszen a szeptember végi előadásra tíz koreográfiát kell tökéletesen elsajátítania.

- Nagyon boldoggá tett a felkérés, bár egy lábsérülés miatt rövid ideig gondolkodtam azon, hogy elvállaljam-e a szerepet. Nem tudtam, mennyire gyógyul majd, de szerencsére tudok haladni, nem zavar a munkában. Láttam már korábban a Sakkot, nagyon tetszett, ezért külön öröm számomra, hogy a Botafogóval léphetek fel - mondja Petra, aki azt is elárulta, hogy az előadáshoz egy kicsit fel kell frissítenie a memóriáját, hiszen néhány éve táncolt utoljára ebben a stílusban.

Az új szereplő felkérésének oka, hogy mindkét művésznő, aki ezt a szerepet táncolta, gyermeket vár. Petra a jelenlegi tervek szerint addig játszik az együttessel, amíg valamelyikük vissza nem tér. Ez azt jelenti, hogy a szeptember 23-i bemutatkozás után, melyre a Nemzeti Táncszínházban kerül sor, a 2011/12-es évadban biztosan minden előadáson őt láthatja a közönség.

- Olyan táncosra volt szükségem, aki tud a Botafogo műfajában táncolni, és emellett egy történettel rendelkező táncelőadásban is meg tudja állni a helyét. Petrában mindez megvan, így tökéletes választás számunkra - nyilatkozta Dalotti Tibor, az együttes vezetője, a Sakk koreográfus-rendezője.

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Hallgasd meg az összetartozás dalát – Csík Zenekar: Hazám, hazám

Elkészült a Nemzeti Összetartozás Dala, a Csík Zenekar dalát olyan művészek éneklik, mint Miklósa Erika, Szarka Tamás és Molnár Levente.
Plusz

Komolyan kellett volna venni, amiről a Joker szólt

Thomas Wayne-nek nem kell félnie, hogy orrba vágja Arthur Flecket, hiszen pénze van. A Joker kivételes, egymilliárd dolláros közönségsikere és a jelenlegi amerikai zavargások egy narratívában illeszthetők. Vélemény.
Vizuál

Ingyenes filmek a Trianon emléknapon a Távmoziban

A korszakban játszódó ingyenesen vetített filmekkel, illetve az akkori virágzó filmes és színházi életet bemutató különleges Filmhíradóval kapcsolódik a Trianon100 eseménysorozathoz június 4-én a Budapest Film Zrt..
Könyv

Istencsapás, embercsapás

Vámos e hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni. Most értelemszerűen a karanténból, online.
Színház

86 éves korában elhunyt Földi Teri

A Jászai Mari-díjas színművész halálhíréről egykori színháza, a Vígszínház számolt be.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Tánc portré

Ritka fotók "Ventillátor kisasszonyról", aki Esterházy hercegné lett

Ottrubay Melinda volt az Operaház ünnepelt csillaga, a magazinok kedvence, egyedüli magyarként elnyerte a prima balerina assoluta címet, majd visszavonult a színpadtól és feleségül ment herceg Esterházy Pálhoz. 43 évnyi házasság után a herceg őt tette meg az óriási Esterházy-vagyon örökösének, hagyatéka ma is él.
Tánc interjú

Folytonosság és megújulás a Győri Balettnél – Interjú Velekei Lászlóval

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a negyvenéves múltra visszatekintő társulat: Kiss János igazgató huszonkilenc év után távozik a Győri Balett éléről, és átadja a helyét az eddigi művészeti vezetőnek, Velekei Lászlónak. A Harangozó- és Seregi-díjas táncművész-koreográfust kérdezte terveiről a Táncművészet szerzője.
Tánc hír

Velekei László a Győri Balett új igazgatója július 1-től

A társulatot 29 éve vezető Kiss János megbízatása lejárta után nem pályázott újra a pozícióra, de utódjának pedig segített felkészülni.
Tánc hír

Táncművészek, figyelem! Hamarosan zárul a Köszönjük, Magyarország! jelentkezési határideje

Május 18-ig várják a táncművészet bármely stílusában tevékenykedő, elsősorban a hivatásos előadóművészet, táncművészet területén életvitelszerűen dolgozó művészek (táncművészek, tánctanárok, koreográfusok) jelentkezését a Köszönjük, Magyarország! című pályázatra a Nemzeti Táncszínház oldalán.
Tánc hír

800 ezres összdíjazású videópályázatot hirdetett a StageHive

Az alkotni vágyó művészek és a jövő évadra tervezett produkciók megsegítésére indult pályázat.