Tánc

A Magyar Állami Népi Együttes ünnepi műsorai

2007.12.22. 00:00
Ajánlom
A külföldi turnék mellett a Prima Primissima Díjat nyert Magyar Állami Népi Együttes nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a hazai közönség is rendszeresen láthassa.

Részlet a Kincses felvidék című előadásból

December végén "egy este/két produkció" szlogennel különleges ünnepi műsorokkal kívánnak kedveskedni hazai közönségüknek székházukban, a Hagyományok Házában. December 27-én és 28-án 19 órától a Pannon freskó című táncszínházi produkciót mutatják be. A Sebő Ferenc zenéjére készült látványos táncvízió az őseinktől örökölt nyelven mondja el az emberi érzelmek, a szerelem és halál fenséges harcait a Tavasz (születés), a Nyár (beteljesülés), az Ősz (elmúlás) és a Tél (haláltánc) karakteres színeiben. A táncelőadáshoz kapcsolódóan a Sebő Együttes ad koncertet ráhangolva a közönséget az előadásban megidézett karneváli hangulatra.

December 29-én 19 órakor a Felvidék etniakailag sokszínű tánc- és zenekultúráját összefoglaló Kincses Felvidéket mutatja be az együttes. A táncelőadást követően a zenekar ízelítőt ad Bartók gyűjtéseiből és népdalfeldolgozásaiból, majd következik a vidám előszilveszteri koncert, amelyben az Újévet köszöntve felidézik a régi századfordulós kávéházak és a régvolt falusi ünnepek hangulatát. A közönség találkozhat a zenekar szólistáival is: Herczku Ágnes énekessel, Pál István "Szalonna" és Radics Ferenc prímásokkal.

(2007. december 27., 28. 19:00 Hagyományok Háza (Budapest) - Pannon freskó - a Magyar Állami Népi Együttes előadása

2007. december 29. 19:00 Hagyományok Háza (Budapest) - Bartók-Trilógia I. rész: Kincses felvidék; km.: a Magyar Állami Népi Együttes zenekara és tánckara (tánckarvez.: Kökény Richárd); zenekarvezető-prímás: Pál István; rend.: Kovács Gerzson Péter)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc videó

Amikor a tánc találkozik a jelnyelvvel

Frenák Pál már rég kitalálta a kettő házasítását, sőt saját formanyelve egyik alapkövévé avatta, de itt egészen más, sokkal konkrétabb formában láthatjuk a találkozásukat.
Tánc ajánló

Csipkerózsika nővé válik

A Coincidance Társulat legújabb előadása, az Aurora egy olyan Csipkerózsika történet, amely Gyulai Júlia koreográfiájával a nővé válás univerzális történetét meséli el egy korántsem mindennapi táncelőadás formájában.
Tánc cirkusz

Elefántfürdetéssel indul a Cirkuszok Éjszakája

Idén is elefántfürdetéssel indul szombaton Balatonlellén a Cirkuszok Éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.
Tánc recirquel társulat

Ukrán artisták, anyaföld és elemelkedés a Recirquel új előadásában

Idén is meghívást kapott a világ legnagyobb előadó-művészeti fesztiváljára a Recirquel. Ezúttal a Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató My Land című előadást viszi a társulat.
Tánc gyász

Elhunyt a Macskák koreográfusa

Gillian Lynne, 92 éves brit művész vasárnap este halt meg a londoni Princess Grace kórházban - közölte Twitter-üzenetben férje, Peter Land színész.