Tánc

A Magyar Koreográfusok Társasága új elnöksége összegyűlt

2014.12.19. 13:29
Ajánlom
A Magyar Koreográfusok Társaságának december 1-jén tartott közgyűlésének közleményét változtatások nélkül közöljük.

A Magyar Koreográfusok Társasága az új elnökség vezetésével 2014. december 1-jén megtartotta első közgyűlését. A júniusi elnökségi ülésen megválasztott elnök, Juronics Tamás Kossuth-díjas Érdemes művész, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője mellett Barta Dóra Harangozó-díjas Érdemes művész, a Kecskemét City Balett igazgatója, a Badora Társulat művészeti vezetője és Kovács Gerzson Péter, Harangozó-díjas művész, a TranzDanz művészeti vezetője látja el a Társaság irányításával kapcsolatos teendőket.

A közgyűlés résztvevői egyeztették a jövőre vonatkozó elképzeléseiket, megegyeztek abban, hogy egységes fellépésre van szükség a táncművészet problémáinak megoldása érdekében, bővíteni kell a szervezet mozgásterét és a táncművészek érdekeinek képviselete mellett, rendezni kell a koreográfusok jogdíjainak kérdését az utánjátszásoktól az adathordozókon lévő jogdíjakból történő részesedésig.

A Juronics Tamás elnök által vezetett Magyar Koreográfusok Társasága arra törekszik, hogy tagjai sorába gyűjtse a hazai koreográfus szakma legkiválóbb alkotóit, akik képviseletében egy aktív, innovatív szakmai szervezetként meghatározó szerepet játsszon a táncművészetet érintő minden kérdésben, döntés-előkészítésben. A Társaság a decemberi közgyűlésen 16 új taggal bővült, köztük az első tiszteletbeli taggal, Pártay Lillával, a Nemzet Művészével. A Magyar Koreográfusok Társaság így 57 tagot számlál.

Programkereső

Legolvasottabb

Vizuál

A kortárs művészetről szól az augusztus Lovason

Augusztus első hétvégéjén harmadik alkalommal nyílt meg Lovason a Garten Balaton kortárs művészeti hetek, melynek célja, hogy bemutassa a kortárs képzőművészet és szobrászat legjelentősebb hazai alkotóit.
Vizuál

Négy díjat nyert Los Angelesben Szajki Péter filmje

New York után Los Angelesben is díjazták Szajki Péter Most van most című alkotását. A film a Los Angeles Film Awardson a legjobb elbeszélő nagyjátékfilm és a legjobb romantikus vígjáték kategóriájában nyert, míg Tompos Kátya a legjobb színésznő, Mohai Tamás pedig a legjobb férfi főszereplő különdíját díját vehette át.
Plusz

Állami gondozott fiatalokon segít a Magyar Művészeti Akadémia egyik legsikeresebb ösztöndíjas projektje

2021 szeptemberétől intézményesített formában működik tovább az a kezdeményezés, melyet Czikora István László a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasaként kezdett el 2018-ban. A projekt idén egy háromnapos táborral zárul, ám a munka ezzel nem ér véget: a művészeti foglalkozás ezután is a gyerekek mindennapjainak része lesz.
Színház

Nemzetbiztonságra hivatkozva vizsgálják az orosz színházi előadásokat

Vlagyimir Putyin elnök rendeletben adott utasítást az orosz állami színházakban játszott előadások vizsgálatára.
Könyv

Világrekordra készül Nemere István 758. könyvével

Augusztus 7-én, szombaton az író több új könyvét is bemutatja, ezzel pedig többször is megdönti az élő szerző legtöbb megjelent könyvének világrekordját – szúrta ki a hvg.hu.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Tánc ajánló

A szülővárosában lép fel Gergye Krisztián táncművész

A Kőszegi Várszínház augusztus 3-án mutatja be a Szinesztézia című egyedülálló – kép-performansz és pop-up kiállítás – összművészeti előadást. A tánc, a mozdulatok képzőművészeti alkotások vonzásába kerülnek Nagy Csilla és Gergye Krisztián táncművészek performansz-etűdjei által.
Tánc ajánló

Augusztusban Miskolcon táncol a világ

Augusztus 24. és 28. között rendezik meg a tavaly elhalasztott Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált Miskolcon. A hazai és nemzetközi táncvilág legkülönlegesebb produkció érkeznek Miskolci Nemzeti Színház színpadára, de nem maradnak el a hagyományos kísérőprogramok sem.
Tánc ajánló

A képzőművészet és a tánc harmóniája

A Gergye Krisztián Társulat Szinesztézia című különleges és rendkívül látványos összművészeti estjét, július 29-én a szentendrei MűvészetMalomban lehet megtekinteni.
Tánc hír

Elhunyt Axt Lászlóné Ibolya artistaművész

71. életévében elhunyt Axt Lászlóné Ibolya világhírű artistaművész, akit a Fővárosi Nagycirkusz társulata fájó szívvel búcsúztat.
Tánc hír

Magyar Éva újra táncol

A nemrég 60. születésnapját ünneplő színész-koreográfust Ebony Buckle énekesnő új videójában láthatjuk újra táncolni, a videoklip koreográfiáját is ő jegyzi.