Tánc

A szatír a MU Színházban

2010.01.19. 14:22
Ajánlom
Január 26-án és 27-én látható újra Gergye Krisztián Társulata A szatír című előadása a MU Színházban. Játsszon a Fidelióval, és nyerjen két jegyet az előadásra!

Január 26-án és 27-én a MU Színházban látható újra Gergye Krisztián Társulatának A szatír című előadása, amelyben Tárnok Marica alakításáért Díj-Onysos különdíjat kapott a debreceni XV. Alternatív Színházi Szemlén. Az előadás, amely a néhány évvel korábbi, azonos című etűd újraértelmezése és kibontása, „ironikus nemiszerv-börze, szórakoztatóan gátlástalan, művérben tocsogó, rakoncátlan, morbid revü - Nietzsche bűvöletében." (Tóth Ágnes Veronika, Revizor)

A szatír

Szereplők: Gresó Nikoletta, Virág Melinda, Gergye Krisztián, Tárnok Marica, Ágens

Zene: Alfred Schnittke; ének: Ágens; jelmez: Béres Móni; fény: Fogarasi Zoltán; hang: Boudny Ferenc; smink, maszk: Károlyi Balázs; dramaturg: Miklós Melánia; produkciós asszisztens: Trifonov Dóra; rendezés, koreográfia, látvány: Gergye Krisztián

Kérdésünk: Kik voltak a szatírok a görög mitológiában?

Ha a helyes választ január 25. 12 óráig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen három-három szerencsés megfejtőnk két-két jegyet nyer az előadásokra. (A játékban csak regisztrált felhasználóink vehetnek részt a bejelentkezést követően!)

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Lemondott Lőrinczy György az NKA alelnöki posztjáról

Az Origo értesülései szerint Kásler Miklós miniszter elfogadta Lőrinczy György indokait a lemondást illetően.
Klasszikus

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Zenés színház

Kálmán Yvonne: Nem támogatom Kerényi Miklós Gábort

Közösségi oldalán jelentette be a Budapesti Operettszínház korábbi művészeti vezetője, hogy megpályázza a Nagymező utcai teátrum főigazgatói székét. Bejegyzésében Kálmán Imre lányának öt évvel ezelőtti ajánlására hivatkozik, Kálmán Yvonne azonban visszautasítja, hogy támogatná a rendező pályázatát.
Klasszikus

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc misty copeland

Táncfilmek, amik miatt érdemes várni az őszt

Misty Copeland, Szergej Poluynin, és Carlos Acosta - többek között ők gondoskodnak arról, hogy a hűvösebb napokban lenyűgöző táncfilmeket lássunk a mozikban.
Tánc gyász

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc recirquel

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.
Tánc fájdalom

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Tánc magazin

50 éves Bozsik Yvette, akinek bátorságát még Pina Bausch is elismerte

Saját nevét viselő társulata az ország egyik kiemelt, nemzetközileg is elismert kortárs táncegyüttese.