Tánc

A Szegedi Kortárs Balett Egyiptomban

2011.01.10. 10:40
Ajánlom
Január 10-én indul Kairóba az együttes, hogy az egyiptomi fővárosban és Alexandriában is bemutassák a Carmina Burana című táncjátékot.

Az ókor fellegvárának meghódítására készül a Szegedi Kortárs Balett: a Carmina Burana című Juronics Tamás-koreográfiával ezúttal Egyiptomban lépnek fel a táncművészek. A Carl Orff zenéjére 2001-ben készült produkció ezzel közel kétszázadszorra kerül színpadra a Szegedi Kortárs Balett előadásában, s ezzel a huszonhárom éves együttes eddigi leggyakrabban játszott, valamint legtöbb hazai és nemzetközi díjat hozó produkciójaként jegyzik. Ehhez csatlakozik a Testek filozófiája, a szegedi társulat legújabb táncjátéka, melynek második felvonása nyitja a rendhagyó külföldi előadást.

A társulat január 10-én kora délután száll repülőre Budapesten, ahonnan Kairóba utazik a 15 táncos és a műszaki szakemberek csapata. Másnap akklimatizálódhatnak kicsit, majd színpadi próbák következnek, 13-án pedig a Kairói Opera Gomhouria Színházában lépnek fel. Az egyiptomi főváros után Alexandriába is ellátogat a Szegedi Kortárs Balett. Az együttes a Kairói Opera és a Kairói Magyar Kulturális Intézet közös meghívására lép fel az észak-afrikai országban Magyarország EU-elnökségéhez kapcsolódó kulturális rendezvényként.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc videó

Amikor a tánc találkozik a jelnyelvvel

Frenák Pál már rég kitalálta a kettő házasítását, sőt saját formanyelve egyik alapkövévé avatta, de itt egészen más, sokkal konkrétabb formában láthatjuk a találkozásukat.
Tánc ajánló

Csipkerózsika nővé válik

A Coincidance Társulat legújabb előadása, az Aurora egy olyan Csipkerózsika történet, amely Gyulai Júlia koreográfiájával a nővé válás univerzális történetét meséli el egy korántsem mindennapi táncelőadás formájában.
Tánc cirkusz

Elefántfürdetéssel indul a Cirkuszok Éjszakája

Idén is elefántfürdetéssel indul szombaton Balatonlellén a Cirkuszok Éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.
Tánc recirquel társulat

Ukrán artisták, anyaföld és elemelkedés a Recirquel új előadásában

Idén is meghívást kapott a világ legnagyobb előadó-művészeti fesztiváljára a Recirquel. Ezúttal a Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató My Land című előadást viszi a társulat.
Tánc gyász

Elhunyt a Macskák koreográfusa

Gillian Lynne, 92 éves brit művész vasárnap este halt meg a londoni Princess Grace kórházban - közölte Twitter-üzenetben férje, Peter Land színész.