Tánc

A Tánc mindenkinek új helyszíneken

2012.07.16. 09:53
Ajánlom
Új helyszíneken jelentkezik idén a Body Moving táncnépszerűsítő programsorozat Tánc Mindenkinek! elnevezésű programja: Budapesten a Kassák Múzeum udvarán, vidéken pedig Agárdon, a Velencei-tó partján.

A 2009-ben útjára indított táncnépszerűsítő sorozat Tánc Mindenkinek! elnevezésű programjait augusztus 5-én, 19-én és 26-án Budapesten rendezik meg, 25-én pedig Agárdon várják a táncolni vágyókat. A Kassák Múzeum az Életmód és társadalmi mozgalmak a modernitásban címmel indított kiállítássorozatot, a Tánc Mindenkinek! idei programjait ehhez kapcsolódva rendezik meg. A kiállítássorozat első része Elmozdulás - Munkáskultúra és életmódreform a Madzsar-iskolában címmel június 23. és szeptember 30. között látható. A kiállítás Madzsar Józsefné Jászi Alice (1877-1935) budapesti mozdulatművészeti iskoláját mutatja be.

Ehhez kapcsolódóan az augusztusi Tánc Mindenkinek! programon Fenyves Márk és Pálosi István mozdulatművészek segítségével a program látogatói kipróbálhatják a műfaj filozófiájára épülő fátylas és korongos táncot, valamint a mozdulatművészet mai formáját. A korábbi évekhez hasonlóan most is minden nap bemelegítő órával indul a program. Az érdeklődők bepillanthatnak az amerikai Lester Horton által kidolgozott technika alapjaiba, részt vehetnek az astanga jógán és a Release-órán. A mozdulatművészeti blokk után a magyarországi kortárs tánc képviselőitől tanulhatnak a résztvevők, Ladjánszki Márta, Gál Eszter, Grecsó Zoltán, Berger Gyula, Bakó Gábor és Máthé Gabriella óráján.

A befelé figyelő kreatív improvizáció után a figyelem kifelé, a térre és a partnerekre irányul, minden nap egy-egy lendületesebb, akár az esti bulira is ráhangoló órával zárul; a Bollywood-dance órával, amely a klasszikus indiai templomi táncok és a modern nyugati táncok ötvözete, vagy a tempós hiphoppal, amely a második napon lelassítva tanulható. Augusztus 25-én a program egy napra leköltözik Agárdra, hogy csatlakozzon a Gödör Kemping összművészeti kulturális fesztiválhoz. A Gödör Klub idén első alkalommal rendez kempinget a Velencei-tó partján. A Tánc Mindenkinek! mellett zenei, színházi és cirkusz programokon vehetnek részt az érdeklődők. A program Budapesten ingyenes, Agárdon pedig a Gödör Kemping belépőjével látogatható. Az órák előképzettség nélkül is kipróbálhatóak. Bővebb információ a programokról a http://bodymoving.freeblog.hu címen érhető el.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Ezeket a könyveket vásárolták legtöbben karácsonyra

A könyv az egyik legjobb dolog, ami a fa alá kerülhet – legalábbis szerintünk. A decemberi eladási adatokból az is kiderül, hogy melyik kötetekkel lepték meg szeretteiket a vásárlók.
Tánc

Szergej Polunyin elvesztette a józan eszét?

Először a mellkasára tetováltatta egy politikus arcképét, majd homofób és kirekesztő üzeneteket posztolt Instagram oldalán. A táncvilág komoly aggodalmát fejezte ki a táncos mentális állapota miatt.
Klasszikus

Mit játszhat egy fagottista a tévémacin túl?

A kérdésre a választ Stefán Zsófia koncertje adhatja meg, aki a Concerto Zeneházban lép fel január 14-én.
Vizuál

Pont a Mona Lisánál nem működik a Mona Lisa-hatás

Leonardo da Vinci híres portréjához számos rejtély kapcsolódik a hölgy személyétől a mosoly okáig. Az egyik legutóbbi kutatás annak járt utána, tényleg követi-e a tekintetével a titokzatos asszony a nézőit.
Könyv

Rovarokkal, penésszel, idővel való küzdelem a corvinák védelmében

Vegyészek, restaurátorok, ötvös- és textilművészek is munkálkodtak azért, hogy Mátyás király világhírű kódexei fennmaradjanak.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Tánc róna viktor

25 éve halt meg Róna Viktor, aki még Nurejevvel is jó barátságot ápolt

Adottságai egyáltalán nem predesztinálták a balettművész-pályára, szorgalmának köszönhetően mégis világhírnévre tett szert az 1994. január 15-én elhunyt Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas balettművész, aki Rudolf Nurejev pályájának is meghatározó alakja volt.
Tánc szergei polunyin

Szergej Polunyin elvesztette a józan eszét?

Először a mellkasára tetováltatta egy politikus arcképét, majd homofób és kirekesztő üzeneteket posztolt Instagram oldalán. A táncvilág komoly aggodalmát fejezte ki a táncos mentális állapota miatt.
Tánc magazin

Tíz izgalmas adalék a Giselle című baletthez

Misztikum, borzongás, őrület és egy világokon átívelő szerelem – na meg elképesztő tánctechnika. Január 18-tól ismét műsorra tűzi a Magyar Nemzeti Balett az egyik legnépszerűbb romantikus balettet, Adolpe Adam Giselle-jét. Összeszedtük, miért is olyan izgalmas ez a mű.
Tánc hír

Fenyves Márk emlékének szentelik az idei SzólóDuó Fesztivált

A január 10-12. között zajló tánc fesztiválon összesen huszonkét koreográfiát láthat a közönség.
Tánc ajánló

Ismét hullámzik a Feledi Project

Január 12-én újra látható lesz a Bethlen Téri Színházban a Feledi Project Hullámok című produkciója.