Tánc

A Tánc mindenkinek új helyszíneken

2012.07.16. 09:53
Ajánlom
Új helyszíneken jelentkezik idén a Body Moving táncnépszerűsítő programsorozat Tánc Mindenkinek! elnevezésű programja: Budapesten a Kassák Múzeum udvarán, vidéken pedig Agárdon, a Velencei-tó partján.

A 2009-ben útjára indított táncnépszerűsítő sorozat Tánc Mindenkinek! elnevezésű programjait augusztus 5-én, 19-én és 26-án Budapesten rendezik meg, 25-én pedig Agárdon várják a táncolni vágyókat. A Kassák Múzeum az Életmód és társadalmi mozgalmak a modernitásban címmel indított kiállítássorozatot, a Tánc Mindenkinek! idei programjait ehhez kapcsolódva rendezik meg. A kiállítássorozat első része Elmozdulás - Munkáskultúra és életmódreform a Madzsar-iskolában címmel június 23. és szeptember 30. között látható. A kiállítás Madzsar Józsefné Jászi Alice (1877-1935) budapesti mozdulatművészeti iskoláját mutatja be.

Ehhez kapcsolódóan az augusztusi Tánc Mindenkinek! programon Fenyves Márk és Pálosi István mozdulatművészek segítségével a program látogatói kipróbálhatják a műfaj filozófiájára épülő fátylas és korongos táncot, valamint a mozdulatművészet mai formáját. A korábbi évekhez hasonlóan most is minden nap bemelegítő órával indul a program. Az érdeklődők bepillanthatnak az amerikai Lester Horton által kidolgozott technika alapjaiba, részt vehetnek az astanga jógán és a Release-órán. A mozdulatművészeti blokk után a magyarországi kortárs tánc képviselőitől tanulhatnak a résztvevők, Ladjánszki Márta, Gál Eszter, Grecsó Zoltán, Berger Gyula, Bakó Gábor és Máthé Gabriella óráján.

A befelé figyelő kreatív improvizáció után a figyelem kifelé, a térre és a partnerekre irányul, minden nap egy-egy lendületesebb, akár az esti bulira is ráhangoló órával zárul; a Bollywood-dance órával, amely a klasszikus indiai templomi táncok és a modern nyugati táncok ötvözete, vagy a tempós hiphoppal, amely a második napon lelassítva tanulható. Augusztus 25-én a program egy napra leköltözik Agárdra, hogy csatlakozzon a Gödör Kemping összművészeti kulturális fesztiválhoz. A Gödör Klub idén első alkalommal rendez kempinget a Velencei-tó partján. A Tánc Mindenkinek! mellett zenei, színházi és cirkusz programokon vehetnek részt az érdeklődők. A program Budapesten ingyenes, Agárdon pedig a Gödör Kemping belépőjével látogatható. Az órák előképzettség nélkül is kipróbálhatóak. Bővebb információ a programokról a http://bodymoving.freeblog.hu címen érhető el.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

5 zongoraművész, aki megmutatta, mit jelent a női energia a színpadon

Tudta, hogy Schumann felesége egymaga is zenetörténetet csinált? És hogy Fischer Annie véreskezű diktátorral is szóba állt, hogy megmentse egy ismerősét? Összeszedtünk néhányat a legvagányabb és legbátrabb zongoraművésznők közül.
Vizuál

Online térképen böngészhetőek híres emberek egykori otthonai

Mindig is érdekelt egy utadba eső épület története? Esetleg az izgatott, hogy hol éltek a magyar kultúra ismert alakjai? A Lechner Tudásközpont két online térképével órákra le fogod foglalni magad.
Vizuál

Ingyen nézhetőek a Cirko filmjei online

A négyzet, a Táncterápia, a Férfiak fecskében, vagy személyes kedvencünk, a Tű, cérna, szerelem is bekerültek a Cirko Film új online videotékájába, ahol március 30-ig az is kényelmesen mozizhat, aki valami miatt nem jut el a moziba.
Klasszikus

Szombaton újra Bach zenéje szól a metró peronja mellett

Idén is lemerészkednek az Operaház zenészei a metróba, Bach műveiből nyújtanak ízelítőt a zeneszerző születésének 334. évfordulóján. Élmény lesz a tömegközlekedés!
Vizuál

Ruben Brandt, mocskos graffitik és barokk portré sültkrumplival

A csoportos kiállítás izgalmas keresztmetszetet ad egy csapatnyi kortárs magyar alkotó művészetéből - a Műcsarnok munkatársainak válogatásában.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Tánc ajánló

A női szexualitásról mutat be szólót Batarita

Batarita abszurditással átszőtt és erotikával fűszerezett, Lüktetésed című szólóját a 2018-as tokiói premier után Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban mutatja be április 6-án.
Tánc ajánló

Újabb Balanchine-koreográfiát mutat be a Magyar Nemzeti Balett

Először látható Magyarországon a 20. századi grúz koreográfus Sylvia Pas de Deux-je március 22-én az OMG (Oh My God!) című balettesten az Erkel Színházban.
Tánc hír

Magyar versenyzőknek is szurkolhatunk a New York-i Balettverseny döntőjében

Ma kezdődött a Valentina Kozlova International Ballet Competition döntője New Yorkban, amelyen egy táncos, egy koreográfus és egy zsűritag is képviseli hazánkat.
Tánc hír

Nálunk vetítik először a Rudolf Nurejev-portréfilmet

Április 2-án egyetlen alkalommal - a Rudolf Nureyev Nemzetközi Balettverseny részeként - eredeti nyelven, angolul, felirat nélkül vetítik az Urániában a White Crow című portréfilmet, még a hivatalos, New York-i premiervetítés előtt.
Tánc ajánló

Adyra és Lajkó Félixre táncol a Varidance!

Kettő az egyben, iskolásoktól a nyugdíjasokig – izgalmas, művészeti ágakon és korosztályokon átívelő kísérletre vállalkozik a Varidance társulat. A Vári Bertalan Harangozó-díjas táncos, koreográfus vezette együttes egy előadásban mutatja be Verslábak és A falka című produkcióit.