Tánc

A videó, ami után soha többé nem mondod azt, hogy a balett unalmas

2019.05.22. 15:00
Ajánlom
A Hongkong Balett alapításának 40. évfordulójára készült videó minden balettal kapcsolatos negatív sztereotípiával leszámol.

Ravel Bolerója, Kung Fu, és a kínai szerencsehozó állat, az oroszlán is felbukkan ebben a videóban – csak épp nem úgy, ahogy számítunk rá.

A Design Army által készített szédítő klip a tradíciók és a popkultúra szürreális elegyét adja, vibráló színekkel és koreográfiákkal, dinamikusan pörgő snittekkel és nem kevés humorral.

Pum Lefebure, a Design Army kreatív igazgatója elárulta, a videót egy sírni valóan esős időszakban vették föl, sokszor a férfi táncosok ölben vitték a balerinákat egyik forgatási helyszínről a másikra, hogy a spicc-cipőjük ne ázzon el. Ugyanakkor ez a szürkeség a koncepció része volt, hiszen a videó képi világát nagyban inspirálta a szürke ég és a vattacukor színű épületek kontrasztja. Lefebure hozzátette, a videóval az volt a céljuk, hogy a balettet a modern közönséghez is közel hozzák.

„Ezt a szélesebb közönség által is ismert kulturális jelképek felhasználásával értük el. Beemeltük a kosárlabda, az emojik és a divat világát, és összekevertük olyan speciálisan hongkongi elemekkel, mint a rózsaszín oroszlán, a kínai édesség, a tím szam, a bankett-terem, a kikötő vagy a pasztell színű épületek” – fogalmaz. A videó zeneileg és mozgásvilágban három részből áll: az elsőben a klasszika, a másodikban a hip hop, a harmadikban pedig a Kung Fu dominál. De a kedvenceink akkor is a nagymamák!

(forrás: musebycl.io)

Szenzációs videó a Budapestet körbetáncoló swingesekről

Kapcsolódó

Szenzációs videó a Budapestet körbetáncoló swingesekről

61 táncossal, Budapest 25 ikonikus helyszínén forgatta le a Keep Swinging Egyesület a videót, ami egyszerre lett egy szerelmeslevél a városhoz és a 20-as évek táncaihoz.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Röhrig Géza karanténban - Élőben New Yorkból

Nyáry Krisztián online sorozata nem ismer országhatárokat. Ezúttal a New Yorkban élő költőt kérdezi arról, mit olvas a kényszerű otthonlét alatt.
Színház

Így mennek tovább a budapesti színházak - itt a megállapodás és néhány vélemény

Hosszú hetek egyeztetései után ma megállapodott a kormány és a Fővárosi Önkormányzat a színházak működtetéséről.
Jazz/World

Fonogram-életműdíjat kapott Kovács Kati – Hallgasd meg a nyertes felvételeket!

Hobo, Rácz Gergő és Orsovai Reni, a Mörk, a Sárik Péter Trió, Lajkó Félix & Volosi, Krizso, a Bagossy Brothers Company is Fonogram-díjat kapott a szombaton az interneten tartott online eseményen. Életműdíjjal Kovács Katit, szakmai életműdíjjal Gőz Lászlót ismerték el.
Vizuál

A világ leghíresebb angyalai csak mellékszereplők Raffaello Sixtusi Madonnáján

A két kis kerub nagy karriert futott be, ahhoz képest, hogy épp csak ráfértek az 1512-ben festett műre. Alakjukhoz több anekdota is fűződik, festőjük ma 500 éve hunyt el.
Könyv

Gergely Ágnes: „Egyszer csak újra eszméletéhez tér a világ”

A napokban jelentették be: a Tiszatáj folyóirat 2019-es díját Gergely Ágnesnek ítélték oda. A 87 éves Kossuth-díjas költőt, írót, műfordítót Karácsony Ágnes hívta föl telefonon.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Tánc magazin

Táncold körbe Magyarországot online!

A Balaton és a Dráva folyó között, ahogy az öregek mondják, Somogyország dombos, erdőkben, mezőkben gazdag vidékén találjuk a magyar tánckincs legrégiesebb táncait. Ezen a héten a térség három táncával, az ugróssal, a kanásztánccal, valamint a lassú és friss csárdással ismerkedhetnek meg az Országos Széchényi Könyvtár közreműködésével.
Tánc ajánló

Online felvételekkel ünnepli Novák Ferenc Tatát a Nemzeti Táncszínház

A Kossuth-díjas koreográfus, rendező március 27-én ünnepelte 89. születésnapját. Ez alaklomból két különleges felvételt tesz közzé a Nemzeti Táncszínház most induló online sorozatában.
Tánc koronavírus

Menedékké alakították át a riói karnevál szambaversenyeinek arénáját

A világhírű helyszínen, a Sambadrome-on a koronavírus-járvány terjedésével szemben legvédtelenebbeket helyezik el.
Tánc koronavírus

Magyar balett-táncos szórakoztatta a reptéren várakozókat

A szintén hazafelé tartó művész így próbálta oldani a stresszt azokban, akik még csak most indultak el hazájukba a koronavírus terjedése miatt. Kovács Zsolt Vencel az útközben tapasztaltakról is beszámolt.
Tánc interjú

„A humor minden karanténból kiszabadul” – Novák Ferenccel beszélgettünk születésnapján

A Kossuth-díjas koreográfus, rendező – a szakmában csak ’Tatának’ hívják – ma 89 éves. Születésnapján hívtuk föl, és most tudtuk meg tőle: 1 millió forintot ajánlott föl – a Magyar Táncművészek Szövetségén keresztül – tíz, a karantén miatt állás nélkül maradt táncosnak. Úgy gondolja: a Nemzet Művésze cím arra kötelezi őt, hogy visszaadjon a közösségének. Boldog születésnapot, Novák Ferenc!