Tánc

Amerikai csapat a SÍN-ben

2012.07.01. 08:50
Ajánlom
A július 2-8. között megrendezésre kerülő 11. Nemzetközi Improvizáció Fesztiválon a Lower Left Collective is fellép a SÍN Kulturális Központban.

A Kontakt Budapest és a SÍN Kulturális Központ szervezésében megvalósuló fesztivál a korábbi évek hagyományától eltérően nem önálló vendégtanárokat, hanem az amerikai Lower Left Collective (USA) társulatot látja vendégül, amelynek tagjai kurzusokat tartanak és július 2-án bemutatják előadásukat is. Az amerikai csapat először jár Magyarországon és először tanítanak a fesztiválon. Nina Martin az egyik legkiemelkedőbb és legismertebb alakja az improvizatív, merész, performatív tánc- és gondolkodásmódnak. „Ensemble thinking" (csoportos gondolkodás) metodikáját fesztiválokon, egyetemeken, különböző képzési programokban tanítják a világ minden pontján. A Lower Left többi tagja, Rebecca Bryant, Margaret Paek, Kelly Dalrymple-Wass, Andrew Wass is mind gazdag alkotói és pedagógiai múlttal rendelkezik.

Az érdeklődőket az idei fesztiválon is számos kurzus és előadás várja, amelyekről a www.kontaktbudapest.hu oldalon található részletes leírás és jelentkezni is a honlapon lehet. Reggeltől estig ajánlanak órákat, a programban szerepel kontakt táncház kicsinek, valamint kezdő órák, nyitott órák, szakmai beszélgetések, esténként pedig a táncosok és zenészek közös improvizációja is várja az érdeklődőket. A kurzusokon bárki részt vehet tudásszinttől függetlenül. A fesztiválon a Lower Left és a Company ST közös bemutatója, majd a Lower Left Horizontal Distance című előadása látható. Az egyik este a tanárok produkcióját, egy másikon pedig a résztvevők előadását is láthatja a közönség.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc videó

Amikor a tánc találkozik a jelnyelvvel

Frenák Pál már rég kitalálta a kettő házasítását, sőt saját formanyelve egyik alapkövévé avatta, de itt egészen más, sokkal konkrétabb formában láthatjuk a találkozásukat.
Tánc ajánló

Csipkerózsika nővé válik

A Coincidance Társulat legújabb előadása, az Aurora egy olyan Csipkerózsika történet, amely Gyulai Júlia koreográfiájával a nővé válás univerzális történetét meséli el egy korántsem mindennapi táncelőadás formájában.
Tánc cirkusz

Elefántfürdetéssel indul a Cirkuszok Éjszakája

Idén is elefántfürdetéssel indul szombaton Balatonlellén a Cirkuszok Éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.
Tánc recirquel társulat

Ukrán artisták, anyaföld és elemelkedés a Recirquel új előadásában

Idén is meghívást kapott a világ legnagyobb előadó-művészeti fesztiváljára a Recirquel. Ezúttal a Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató My Land című előadást viszi a társulat.
Tánc gyász

Elhunyt a Macskák koreográfusa

Gillian Lynne, 92 éves brit művész vasárnap este halt meg a londoni Princess Grace kórházban - közölte Twitter-üzenetben férje, Peter Land színész.