Tánc

Amerikai csapat a SÍN-ben

2012.07.01. 08:50
Ajánlom
A július 2-8. között megrendezésre kerülő 11. Nemzetközi Improvizáció Fesztiválon a Lower Left Collective is fellép a SÍN Kulturális Központban.

A Kontakt Budapest és a SÍN Kulturális Központ szervezésében megvalósuló fesztivál a korábbi évek hagyományától eltérően nem önálló vendégtanárokat, hanem az amerikai Lower Left Collective (USA) társulatot látja vendégül, amelynek tagjai kurzusokat tartanak és július 2-án bemutatják előadásukat is. Az amerikai csapat először jár Magyarországon és először tanítanak a fesztiválon. Nina Martin az egyik legkiemelkedőbb és legismertebb alakja az improvizatív, merész, performatív tánc- és gondolkodásmódnak. „Ensemble thinking" (csoportos gondolkodás) metodikáját fesztiválokon, egyetemeken, különböző képzési programokban tanítják a világ minden pontján. A Lower Left többi tagja, Rebecca Bryant, Margaret Paek, Kelly Dalrymple-Wass, Andrew Wass is mind gazdag alkotói és pedagógiai múlttal rendelkezik.

Az érdeklődőket az idei fesztiválon is számos kurzus és előadás várja, amelyekről a www.kontaktbudapest.hu oldalon található részletes leírás és jelentkezni is a honlapon lehet. Reggeltől estig ajánlanak órákat, a programban szerepel kontakt táncház kicsinek, valamint kezdő órák, nyitott órák, szakmai beszélgetések, esténként pedig a táncosok és zenészek közös improvizációja is várja az érdeklődőket. A kurzusokon bárki részt vehet tudásszinttől függetlenül. A fesztiválon a Lower Left és a Company ST közös bemutatója, majd a Lower Left Horizontal Distance című előadása látható. Az egyik este a tanárok produkcióját, egy másikon pedig a résztvevők előadását is láthatja a közönség.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Ők az évad legjobbjai a kritikusok szerint

A Színházi Kritikusok Céhe idén 40. alkalommal ismeri el az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit. A díjátadót szeptember 22-én tartják a Katonában.
Könyv

Babits a ritmusdaráló, Móricz a műparaszt

Vámos Miklós e hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni.
Színház

Ilyen volt a Sztalkert csoport új Vízkeresztje - Galéria

A Shakespeare Fesztiválon mutatták be a Sztalkert Csoport második önálló produkcióját, a Vízkereszt, de amúgy mindegy című előadást, amely legközelebb a Szentendrei Teátrum FRISS programsorozatában, majd Zsámbékon vendégeskedik.
Tánc

Novák Ferenc "Tata": Egyszer csak rájöttünk, hogy a Táncszínház nem a miénk

Elkészült a Nemzeti Táncszínház épülete, aztán kiderült, hogy nem is az övék. „Megalázó volt” – mondta az ügyről Novák Ferenc „Tata” Kossuth-díjas koreográfus.
Vizuál

Colostokból és kalászból készült ruhák

Király Tamás (1952-2013) alkotásaihoz a legolcsóbb anyagokat használta fel, a ruhákat, illetve ezek elemeit is gyakran újrahasznosította. A divattervező több mint három évtizedes pályafutását mutatja be az a retrospektív kiállítás, amely Out of the box címmel látható a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Tánc szabó réka

Locarnóban is vetítik Szabó Réka „tünetes” filmjét

Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje is meghívást kapott az augusztus 9-én kezdődő Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválra. A Tünet Együttes munkáját nyomon követő film a mustra Kritikusok Hete programjában lesz először látható.
Tánc interjú

Novák Ferenc "Tata": Egyszer csak rájöttünk, hogy a Táncszínház nem a miénk

Elkészült a Nemzeti Táncszínház épülete, aztán kiderült, hogy nem is az övék. „Megalázó volt” – mondta az ügyről Novák Ferenc „Tata” Kossuth-díjas koreográfus.
Tánc magazin

Légiutas-kísérők helyett balerinák köszöntötték az utasokat egy francia járaton

Képzeljük el, ahogy izgatottan készülünk egy hosszú repülőútra, amikor hirtelen felcsendül Csajkovszkijtól A hattyúk tava, mire egy csapat balerina libben be a fedélzetre.
Tánc magazin

Michaela DePrince szereplésével készül film a Coppélia-balettből

A Holland Nemzeti Balett animációs balettfilmet készít, amit 2020-ban fognak bemutatni. A Coppéliában a Sierra Leone-i származású sztárbalerina, Michaela DePrince táncolja Swanildát, míg partnerét, Franz-ot Daniel Camargo alakítja.
Tánc ajánló

Egy fesztivál, ahol a testek ellentmondanak a gravitációnak

Súlytalanság, levegő, szabadság. Idén először rendezik meg augusztus 11. és 18. között a Flying Bodies Fesztivált az azonos nevű kurzussorozat folytatásaként az Artus Stúdióban.